spot_img
marți, martie 28, 2023
spot_img

A picat site-ul CFR Călători. Cum puteți cumpăra bilete online

Vineri dimineață a picat site-ul CFR Călători. Guvernul precizează că este vorba de un atac cibernetic.

UPDATE. CFR Călători a revenit cu un comunicat în care anunță că site-ul a revenit la normal: ”Având în vedere disfuncționalitățile apărute în cursul dimineții la site-ul www.cfrcalatori.ro, CFR Călători informează că în prezent acestea sunt remediate și site-ul companiei funcționează normal. Facem mențiunea că site-ul pentru achiziționarea biletelor https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries și aplicația mobilă CFR Călători mersul trenurilor și bilete online au funcționat pe tot parcurusul disfuncționării apărute la site-ul www.cfrcalatori.ro”.

În ciuda anunțului CFR Călători, în continuare site-ul nu poate fi accesat.

”Pagină indisponibilă. Acest site web este momentan în mentenanță. Vă rugăm încercați mai târziu” – acesta este mesajul care se afișează pe ecranul calculatorului sau al telefonului mobil atunci când încerci să accesezi site-ul www.cfrcalatori.ro.

Chestionați de jurnaliști, responsabilii Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA au răspuns că Centrul de Informatică al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA face verificări pe server pentru a vedea ce se întâmplă.

Din cauza indisponibilității site-ului, cei care vor să-și cumpere bilete online nu pot face acest lucru ca de obicei. Totuși, la căutarea pe Google, este afișat și linkul direct pentru bilete online, tocmai pentru a nu se întrerupe vânzarea de legitimații de călătorie. Dacă accesați https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries, puteți cumpăra bilete online.

Pe de altă parte, site-ul CNCF CFR SA, www.cfr.ro, funcționează normal.

A picat site-ul CFR Călători. Atac cibernetic

Vineri dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, www.cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).
Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții instituțiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor, a precizat Guvernul.
Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut.

Ultimele Articole