spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Doliu în mișcarea sindicală de la CFR. A murit un respectat lider sindical

A murit Gheorghe Frățică, fost președinte al Federației Mișcare-Comercial și fost conducător al echipelor de fotbal CFR Craiova, CFR Gaz Metan Craiova și Gaz Metan Severin.

A murit Gheorghe Frățică
FOTO Gheorghe Frățică Facebook

”Gheorghe Frățică, fostul conducător al echipelor de fotbal CFR Craiova, CFR Gaz Metan Craiova și Gaz Metan Severin, a încetat din viață în seara zilei de duminică, 1 Mai. Vestea a fost dată de membrii familiei pe pagina de Facebook. Gheorghe Frățică a deținut de-a lungul vieții mai multe funcții de conducere la CFR Călători printre care președintele Federației Mișcare Comercial CFR. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Oltenia TV pe pagina sa de Facebook.

Regrete au venit și din zona fotbalului. ”Familia CFR’43 anunță, cu durere, despărțirea prematură de Gheorghe Frățică, fostul președinte de la Gaz Metan Severin și unul dintre colaboratorii proiectului ACS CFR Turnu Severin 1943. Dumnezeu sa-l odihnească! Azi, la meciul cu CSJ Știința U Craiova,  vom avea un moment de reculegere în memoria unuia dintre cei mai buni conducători din fotbalul românesc!”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook Clubul Sportiv CFR Turnu Severin 1943.A murit Gheorghe Frățică. Marile sale pasiuni: calea ferată și fotbalul

În cei aproape 50 de ani de activitate, Gheorghe Frățică a deținut mai multe funcții de conducere la CFR, fiind inclusiv președintele Federației Sindicale Mișcare Comercial.

Alături de calea ferată, marea sa pasiune a fost fotbalul, pe care l-a practicat din anul 1969, iar din 2002 s-a implicat efectiv în viața echipei de la Depou, CFR Craiova, relatează presa sportivă locală. După promovarea în liga a treia, în vara lui 2007, a acceptat fuziunea cu Gaz Metan Podari pentru construirea unui club mai puternic, mai stabil financiar.

Cu Gheorghe Frățică la conducere, noul club și-a fixat un obiectiv îndrăzneț: promovarea în Liga a II-a. Oltenii au avut un sezon excelent, dar nu au putut să depășească Internațional Curtea de Argeș, obținând doar locul 2, ce i-a dus la barajul de promovare de la Alba Iulia, unde trupa lui Gabi Boldici nu a putut să depășească Avântul Reghin și ACU Arad, ratând accederea în Liga a II-a.

După obiectivul ratat, Frățică a gestionat perfect situația de la club, iar în sezonul 2008/2009 a reușit o performanță remarcabilă, promovarea în Liga a II-a. În sezonul 2009-2010 a avut cel mai bun parcurs în Cupa României, fiind însă eliminată de CFR Cluj în optimile de finală.

În stagiunea 2011/2012, Gheorghe Frățică a mutat echipa din Bănie la Severin și a obținut promovarea în premieră în prima ligă!

A rămas întotdeauna cu un mare regret, plecarea echipei din Bănie, de la matcă: „Dacă știam că nu e sinceritate și că cei de la Severin aduc echipe în funcție de interesul electoral, nu mutam niciodată Gaz Metan CFR de la Craiova. Și acum regret decizia din urmă cu aproape trei ani. Ne-am grăbit, fiindcă puteam face un proiect prin care să promovăm și cu autoritățile din Craiova”.

Ultimele Articole