marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

A murit Petru Smântână, mecanic la Depoul Simeria, răpus de noul coronavirus

A murit Petru Smântână, mecanic la Depoul Simeria, răpus de coronavirus, în ajutorul căruia colegii și prietenii s-au mobilizat în număr mare pentru a-l ajuta.

A murit Petru Smîntână

În urmă cu o lună de zile, Petru Smântână (51 de ani) a fost internat în spital, după ce s-a simțit rău. A fost diagnosticat cu Covid 19 și îngrijit inițial la Spitalul Județean de Urgență din Deva. Starea sa de sănătate s-a deteriorat, boala i-a afectat plămânii, iar mecanicul a fost transferat la un spital din Lugoj, unde a fost intubat și ventilat mecanic, relatează Ziarul Hunedoreanului.

Colegii mecanicului s-au mobilizat pentru a-i veni în ajutor. Au făcut un apel public la persoanele care pot dona plasmă sanguină.

”Am făcut acest apel pentru că s-a demonstrat că e un tratament care poate vindeca persoanele care se află în stare gravă. Colegii care au îndeplinit condițiile au mers și au donat plasmă. Va fi și pentru alți bolnavi. Petre lucrează din anii ’90 la depoul de la Simeria. Am păstrat legătura cu familia lui, care se află în izolare. Un coleg de la Lugoj a mers la spital să-i ducă lucruri de care are nevoie, scutece, șervețele umede”, scria Barbu Bibel Bărbulescu, lider de sindicat la Depoul Simeria.

A murit Petru Smântână. Anunțul a fost făcut de liderul sindical

Duminică, acesta a anunțat decesul fostului său coleg. „Drum lin spre ceruri, Petre! Colectivul depoului simeria este alături de familia fostului nostru coleg, mecanic formator Smântână Petru, în vârstă de 51 ani, decedat azi, 15 noiembrie, cu toate eforturile supraomenești făcute de familie și de medicii Spitalului municipal Lugoj. Înmormântarea va avea loc în 16 noiembrie în Cimitirul Eminescu din Deva, în jurul orelor 12 – 16, datorită normelor sanitare impuse, în funcție de sosirea de la Lugoj”, a informat liderul sindical.

Ultimele Articole