spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

A murit Michael Angelis, ”vocea” locomotivei Thomas timp de 13 sezoane ale serialului

A murit Michael Angelis, actorul britanic care timp de 13 sezoane ale serialului ”Thomas și prietenii săi” a fost ”vocea” locomotivei Thomas.

A murit Michael Angelis

Actorul britanic Michael Angelis a murit la vârsta de 76 de ani, a anunțat agentul său, citat de BBC.

Angelis a devenit celebru pentru faptul că i-a dat „viață” locomotive Thomas din seria de desene animate ”Thomas și prietenii săi”. Angelis a fost „vocea” lui Thomas timp de 13 sezoane, după care, în 1991, i-a predat ștafeta lui Ringo Starr.

Michael Angelis a mai apărut în seriale televizate precum Boys from the Black Stuff și GBH. Actorul s-a născut în Liverpool și a evoluat profesional începând cu anii 1970, când a apărut în programe precum Z Cars, Thirty-Minute Theatre, Coronation Street sau Minder. Între 1991 și 2001, Angelis a fost căsătorit cu Helen Worth, iar din 2001 și până la moartea sa a fost alături de Jennifer Khalastchi.

A murit Michael Angelis. Istoria serialului

”Thomas și prietenii săi” (Thomas & Friends) este numele unei celebre serii de televiziune bazate pe cărțile The Railway Series scrise de Wilbert și Christopher Awdry. Seria Poveștilor de pe calea ferată prezintă aventurile de zi cu zi ale unui grup de vehicule care au viață și trăsături umane.A murit Michael Angelis

Deși primele povești au fost relatate în anul 1943, din pricina condițiilor de război, primul volum, „The Three Railway Engines” („Cele trei locomotive”), a fost publicat abia în 1945. Locomotiva Thomas a avut un succes mondial, fiind pe primul loc pentru al zecelea an la rând, în clasamentul primelor 10 seriale preferate de preșcolarii din Anglia, iar jucăriile cu Thomas sunt pe primul loc în clasamentul celor mai vândute jucării pentru preșcolarii din Statele Unite.Franciza deține opt parcuri tematice proprii în Japonia (două), Australia, Marea Britanie (două), Malaezia, China și SUA.

În prezent, franciza Thomas & Friends aparține companiei HIT Entertainment, care a achiziționat în 2002 grupul Gullane Entertainment. În 2012 HIT Entertainment a fost achiziționatǎ de gigantul Mattel, una dintre cele mai mari companii producǎtoare de jucǎrii din SUA. Brandul Thomas & Friends se aflǎ în prezent în divizia Fisher Price a companiei Mattel Inc.

Ultimele Articole