spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

A murit Ion Constantinescu, fost director general al Metrorex și fost director la CFR Marfă

Lumea feroviară este în doliu. A murit Ion Constantinescu, fost director general al Metrorex și, timp de aproape șapte ani, director tehnic la CFR Marfă.

A murit Ion ConstantinescuFeroviar de carieră, el a absolvit în anul 1987 Facultatea de Transporturi, cu diploma de inginer, specializarea material rulant de cale ferată.

În prezent, el ocupa funcția de director al Direcţiei Strategie, Planificare Resurse din cadrul Metrorex. În perioadele septembrie – noiembrie 2014 şi decembrie 2015 – 22 iunie 2016, Ion Constantinescu a fost șef birou la Biroul Relaţii cu Sindicatele, Secretariat AGA şi CA Metrorex, SA cu atribuţii legate de relaţia cu sindicatele. În intervalul noiembrie 2014 – decembrie 2015 a ocupat funcția de şef serviciu Programe Documentaţii Tehnice şi avize CTE.

La un moment dat, în 2017, a ocupat, pentru scurt timp, și funcția de director general interimar al Metrorex, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

A murit Ion Constantinescu. El a fost timp de peste șase ani director tehnic la CFR Marfă

Ion Constantinescu și-a început cariera profesională la Revizia de vagoane de călători Bucureşti Griviţa din cadrul Regionalei de Căi Ferate Bucureşti, unde, în perioada 1987-1991, a fost responsabil cu protecţia muncii.

În perioada 1998-2001, a ocupat funcția de şef de proiect în cadrul Serviciului Resurse Umane din structura CFR Marfă, asta după ce între anii 1992 și 1998 fusese inginer/subinginer în cadrul Direcţiei Generale Resurse Umane a SNCFR.

În intervalul 2002-2008, Ion Constantinescu a fost şef Serviciu Tehnic în cadrul CFR Marfă SA, cu atribuţii în elaborarea structurii organizatorice la nivel de societate, elaborarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare, Regulamentului Intern, reglementărilor interne pentru întocmirea fişelor posturilor, avizarea fişelor posturilor din centralul societăţii, aplicarea, revizuirea şi elaborarea de norme de muncă şi normative de personal, elaborarea de programe de reorganizare şi restructurare a activităţii, elaborarea documentaţiilor de achiziţie a unor produse, lucrări şi servicii necesare activităţii serviciului.

În perioada ianuarie 2008 – august 2014, Ion Constantinescu a fost director al Direcţiei Organizare, Tehnic, Dezvoltare în cadrul CFR Marfă, potrivit informațiilor de pe contul său de Linkedin.

În această calitate, el a avut atribuţii de coordonare a activităţii de organizare, investiţii, întreţinere şi reparaţii căi ferate, documentaţii tehnice, exploatare patrimoniu auxiliar, obţinere titluri de proprietate, întocmirea şi depunerea documentaţiei necesare Autorităţii Feroviare Române pentru eliberarea licenţei de operator de transport feroviar de marfă şi a certificatului de siguranţă pentru CFR Marfă.

Dumnezeu să-l odihnească! Club Feroviar transmite condoleanțe familiei îndurerate.

Ultimele Articole