miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

A mers 28 de ore cu trenul să voteze și s-a ales cu injurii

Cu trenul să voteze. O studentă la o universitate din Cluj-Napoca, domiciliată în Slobozia, a ținut neapărat să voteze, fapt pentru care a mers în weekend 28 de ore cu trenul. Însă nu a reușit, fiind împiedicată de iuțeala trenurilor lui Traian Preoteasa și birocrația românească. În final s-a ales și cu o sumedenie de injurii de la comentatorii unei publicații clujene, fiind văzută drept o „mitică” care nu avea ce căuta la Cluj și tratată cu diverse vulgarități.

Maria este studentă la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, la Facultatea de Matematică și Informatică. Are 20 de ani și a decis că, deși era în plină sesiune, fiind prima oară când poate vota, este obligată moral să își exercite acest drept democratic, potrivit cazului acesteia relatat de publicația stiridecluj.ro. Așa că a plecat acasă la părinți, la Slobozia, vineri seara, cu trenul, și a ajuns sâmbătă dimineață. Ideea era ca duminică dimineață să poată merge la vot la secția de votare numărul 9 de care aparținea, din Slobozia, iar apoi să poată prinde trenul înapoi la Cluj, încă 14 ore, pentru că încep examenele la facultate.

Cu trenul să voteze

Nu a fost să fie așa. Ajunsă la secția de votare numărul 9 din Slobozia, la ora 8:50, nu a reușit să voteze, pentru că listele nu erau conforme. „Era o singură coadă, mult prea mare, pe motivul ”Nu am primit încă listele”. Cei responsabili de la Secția 9 din Slobozia mi-au spus că nu am de ales, decât să aștept la coadă, pentru că ei nu au primit listele. Practic, nu existam nicăieri, pentru că alte liste nu existau încă. Dar eu trebuia să prind trenul de Cluj. A trebuit să fug 22 de km până în Ciulnița, să ajung până la 9.47 când pleca trenul, deoarece trenuri din Slobozia sunt puține, și doar cu schimbare și foarte, foarte multe ore de așteptare. Oricum, nici nu știam dacă la final aș fi putut vota, și nu aș mai fi reușit să ajung la vot nici în Cluj dacă mai stăteam încă la coadă”, a declarat Maria pentru Știri de Cluj.

Așa că Maria a trebuit să renunțe să voteze la Slobozia și a fugit înapoi la Cluj, ca să voteze măcar pentru europarlamentare. 28 de ore cu trenul dus-întors, degeaba.

Tânăra studentă este extrem de revoltată de ceea ce i s-a întâmplat: 28 de ore cu trenul dus-întors, și tot nu a reușit să voteze. Cu toate acestea, spune că astăzi va merge la Cluj să voteze măcar pentru europarlamentare:

„Am reușit să prind trenul de Cluj și voi merge negreșit să votez pentru europarlamentare măcar. Dar se pare că există metode de a-i face pe oameni să nu își mai dorească să voteze! Eu am putut să vin de la Cluj, studentă în sesiune fiind, să îmi îndeplinesc datoria de cetățean, dar România nu dorește să îmi permită efectuarea acesteia”, a mai spus Maria.

„Marș în miticia, spurcătură sudistă”

În multe comentarii, cititori ai publicației Știri de Cluj au tratat-o vulgar și jignitor. „Goz din regat plasat de secu la clooj….sa vezi ca proasta nu știe tabla înmulțirii….dar de ii la cosmetica ubb la Matei fost…”, comentează „spiritual” cititorul Soc.

„Si ce treaba avem noi cu sudistii ca aia sunt incompetenti..?” îi răspunde Felecan. „Marș în miticia spurcătura sudistă” o sfătuiește alt ardelean pur sânge.

Există și comentarii mai de bun simț. „Nu-i bai! Inca un care a inteles ca nu are ce cauta in România dupa terminarea studiilor! Asta e «  normalitatea » care ni se tot promite de alesii nostri”, comentează cititorul autointitulat Romania. Trist este faptul că editorii Stiri de Cluj nu moderează comentariile cititorilor.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole