spot_img
luni, ianuarie 24, 2022
spot_img

Un ”Dorel” cu excavatorul a lăsat fără curent tramvaiele de pe Șoseaua Progresul

Circulaţia tramvaielor pe Şoseaua Progresul din Capitală a fost blocată miercuri dimineață, după ce manipulantul unui excavator a rupt firele de contact în timpul unei acţiuni de demolare.

”Liniile 8, 25 și 47 – blocate pe Șos. Progresului, la Inox, pe sensul spre Răzoare. Cauza: avarie în rețea. Tramvaiele circulă pe traseu deviat”, a scris Societatea de Transport București pe contul său oficial de Twitter. Ulterior a revenit, cu o altă postare: ”Liniile 8, 25 și 47 funcționează normal pe Șos. Progresului. Blocare și deviere: 47 de minute (09:00-09:47)”.

Au rămas fără curent tramvaiele. Poliția cercetează cazul 

Poliția Capitalei a explicat ulterior ce s-a întâmplat. „La data de 05.01.2022, în jurul orei 09.00, Secţia 18 Poliţie a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că pe Şoseaua Progresului sector 5, pe parcursul  unei demolări controlate, o porţiune din faţada clădirii a căzut pe trotuar.  Cu ocazia intervenţiei s-a stabilit că imobilul supus demolării este situat pe str. Tudor Vladimirescu, existând autorizaţie de demolare”, au anunţat oamenii legii.

De asemenea, s-a stabilit că pe timpul demolării, un excavator a atins cu braţul firele de contact pentru alimentarea tramvaielor, rupându-le, astfel fiind blocată circulaţia tramvaielor în zonă. Nu a fost vătămată nicio persoană. Secţia 18 Poliţie s-a sesizat, din oficiu, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă.

Ultimele Articole