miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

A început montarea noii șine de tramvai pe linia 5, București

Lucrările de modernizare a liniei de tramvai 5 sunt în grafic, fiind realizate în proporție de aproximativ 50%.
Până în prezent, s-au realizat:
  • montarea căii de rulare (pe 2.4 km);
  • turnarea asfaltului pe 75% din suprafață;
  • montarea stâlpilor de alimentare tramvai și iluminat public – 33%.
Potrivit contractului, termenul de finalizare a lucrărilor este februarie 2025, fiind posibilă finalizarea acestora în avans.

Ce prevăd lucrările

Lucrările vizează bulevardul Barbu Văcărescu și strada Alexandru Șerbănescu, ambele având o lungime de 4,3 km cale dublă. Lucrările executate de Mari Vila, compania care a realizat și prima linie de metrou ușor din România, 41, și care în prezent realizează lucrările de modernizare a liniei 41 pe Pasaj Grant, vor dura 12 luni și vizează modernizarea totală a căii de rulare, a rețelei de contact și substației de tracțiune Nordului, pentru a obține un tronson total nou de linie de tramvai, unde în viitor vor putea circula și tramvaie noi.

Stațiile vor avea lungimea standard de 52 de metri și vor fi accesibilizate pentru toate tipurile de călători. Odată cu realizarea acestor lucrări, va fi reabilitat și sistemul rutier pe cele două artere.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole