A inceput dezvoltarea liniilor directoare ale proiectului Rail Baltica

22 noiembrie 2018

Compania RB Rail a lansat dezvoltarea liniilor directoare privind aspectele arhitecturale, peisagistice si de identitate vizuala a elementelor de infrastructura feroviara ale liniei Rail Baltica, un proces care va dura 35 de saptamani. Liniile directoare vor fi dezvoltate de o companie italiana, 3TI Progetti, in parteneriat cu Grupul SBS Engineering.
„Proiectul Rail Baltica este un proiect de infrastructura care conecteaza trei tari. Aceste trei tari au o istorie comuna, dar si o identitate specifica. Iar scopul acestor linii directoare arhitecturale este sa conecteze aceste trei tari prin elemente comune, dar sa pastreze in acelasi timp identitatea fiecarei tari”, a declarat Michele Amerio, Director Tehnic in cadrul 3TI Progetti.
Liniile directoare vor furniza solutii armonizate pentru proiectarea garilor, podurilor de cale ferata, sistemului de semnalizare, barierelor de zgomot, pasajelor pentru animale si a altor structuri care vor fi aplicate in dezvoltarea viitoare a liniei Rail Baltica. Aceste solutii vor fi fezabile din punct de vedere economic si tehnic, standardizate si inovatoare si vor fi folosite in timpul proiectarii si, in cele din urma, in timpul constructiei liniei Rail Baltica. In plus, liniile directoare vor stabili cerintele de accesibilitate pentru persoanele cu mobilitate redusa, dar si cerintele de siguranta publica.
Contractorul va colabora cu mai multi arhitecti peisagisti si designeri de interior, cu universitati specializate, administratori de infrastructura feroviara si municipalitati din toate cele trei State Baltice pentru a beneficia de expertiza acestora si pentru a le identifica asteptarile in ceea ce priveste aspectul infrastructurii Rail Baltica.
O parte integrata a liniilor directoare va fi analiza comparativa a conditiilor si conceptelor aplicate materialelor, solutiilor, proceselor de proiectare si constructie folosite in proiecte de infrastructura feroviara similare.
Liniile directoare vor fi folosite in faza de proiectare si constructie a liniei Rail Baltica si a elementelor de infrastructura.