joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

Un român a furat șine de tramvai în Italia și a fost condamnat la închisoare

Un cetățean român în vârstă de 40 de ani a fost arestat după ce a furat șine de tramvai în Italia, ulterior fiind condamnat la închisoare.

Carabinierii din Aurisina au găsit portbagajul conaționalului nostru plin de șine de tramvai și traverse, cu o greutate totală de 100 de kilograme.

El fusese denunțat, iar apoi polițiștii italieni l-au reținut atunci când se afla într-un autobuz, relatează publicația Trieste Prima.

A furat șine de tramvai în Italia. Un alt român a furat cabluri feroviare în Belgia

Cetățeanul român a fost dus la închisoarea Coroneo, unde va executa șase luni de închisoare în urma unei sentințe emise la cererea Parchetului din Milano, pentru deținere de bunuri furate.

În România, asemenea infractori primesc de obicei, dacă sunt prinși, doar pedepse cu închisoarea cu suspendare. În alte țări, pedepsele sunt cu executare.

Dovadă stă un alt caz, prezentat de Club Feroviar săptămâna trecută. Un român a fost condamnat în Belgia, de către Tribunalul corecțional din Togres, la o pedeapsă cu închisoarea de 16 luni și la plata unei amenzi de 1.600 de euro pentru furt de cabluri feroviare de la gestionarul infrastructurii belgiene Infrabel. De asemenea, el va trebui să achite către Infrabel suma de 49.000 de euro, cu titlu de despăgubiri.

La data de 1 martie 2023, după semnalarea de către SNCB (operatorul feroviar de stat din Belgia, echivalentul CFR Călători) a unei perturbări la instalațiile de semnalizare între Hasselt și Genk, angajați ai Infrabel au constatat furtul a nu mai puțin de 1,1 km de cablu de cupru. În ziua următoare, o camionetă înmatriculată în Franța a fost găsită abandonată pe drumul E313 la Hoeselt, iar în ea se aflau cablurile furate. S-a descoperit apoi că acest vehicul fusese controlat în ajun, la volan aflându-se acuzatul de naționalitate română.

La data de 7 martie, SNCB a semnalat un nou furt de cabluri din cupru de pe același tronson de cale ferată. Aproximativ trei kilometri de cabluri fuseseră furați și erau pregătiți pentru a fi încărcați în camionetă. O patrulă a poliției a remarcat vehiculul și a procedat la controlarea lui.

Ultimele Articole