spot_img
marți, ianuarie 31, 2023
spot_img

A fost stabilita ruta pentru Faza 2 a liniei LRT din Canberra

canberraAustralian Capital Territory Government (ACT) a desemnat ruta preferata pentru faza a doua a retelei de metrou usor din Canberra. Linia LRT va lega orasul de cartierul Woden, reducand congestia pe drumuri si oferind calatorilor o alternativa practica si eficienta la transportul rutier. Faza a doua catre Woden va fi conectata la Faza 1.
Ruta Woden catre oras a fost aleasa in urma unui chestionar adresat comunitatii cu privire la coridoarele preferate pentru dezvoltarea metroului usor si investigatiilor preliminare realizate de guvern. Alte coridoare preferate identificate prin consultatii publice – Belconnen, Aeroport si Triunghiul Parlamentar – vor ramane coridoare prioritare pentru viitoarele faze ale retelei extinse a orasului. Linia de metrou usor catre Woden va traversa unele dintre cele mai importante zone, inclusiv zona Parlamentului, Lake Burley Griffin si zona Circului de Stat. In ciuda unor dificultati pe care le intalneste ruta, guvernul este hotarat sa ofere un serviciu de metrou usor pentru calatorii din sud.
Faza a doua a liniei de metrou usor care va lega orasul de Woden va beneficia de Guvernul Australian ca angajator principal si proprietar pe coridor.
Guvernul ACT va continua sa caute finantare si suport din partea Guvernului Australian in toate etapele retelei de metrou usor la un moment dat in viitor.

Ultimele Articole