A fost semnat ultimul acord de finantare in cadrul Shift2Rail

10 noiembrie 2016

sapsan-2Joint-venture-ul Shift2Rail (S2R JU) a anuntat ca ultimul acord de finantare in cadrul cererilor de propuneri pentru 2015/2016 a fost semnat. Toate proiectele sunt acum operationale si colaboreaza pentru furnizarea de solutii inovatoare.
Ceilalti 27 de membri ai S2R JU au depus propuneri de proiect pentru a acoperi toate cele 13 domenii disponibile pentru ei. Valoarea activitatilor care vor fi realizate de catre Ceilalti Membri S2RJU in urmatorii trei ani este de 142 de milioane de euro, suma cofinantata de S2R JU cu pana la 63 de milioane de euro. Aceste proiecte, care au inceput pe 1 septembrie, sunt acum in faza incipienta.
Aplicantii pentru cererile de propuneri deschise pentru non-membrii JU au acoperit 14 domenii din cele 15 disponibile.
Valoarea activitatilor care vor fi realizate de catre consortiul castigator se ridica la 25 de milioane de euro si va fi finantata de S2R JU cu pana la 100% din costurile eligibile.
Aceste proiecte au fost initiate intre 1 octombrie si 1 noiembrie 2016.
Cu primele sale cereri de propuneri, S2R JU a lansat activitati R&I complementare in valoare de 167 de milioane de euro si planuieste sa aloce 88 de milioane de euro pentru realizarea lor.
Un total de 454 de participanti au aplicat pentru diferite domenii disponibile atat in cadrul cererilor deschise, cat si in cadrul cererilor desemnate pentru Membrii, din care 25% sunt intreprinderi mici si mijlocii.
Numai in proiectele finantate prin cereri de propuneri deschise peste 30% dintre participanti sunt intreprinderi mici si mijlocii.