luni, aprilie 15, 2024
spot_img

A fost semnat planul de actiune al coridorului feroviar de marfa Orient/Est-Med

orientMinistrii de transport din opt tari UE aflate de-a lungul Coridorului Orient/Est-Med au semnat o declaratie la initiativa Coordonatorului TEN-T, Mathieu Grosch.
O parte importanta a „Declaratiei ministeriale comune cu privire la contributia fata de eliminarea congestiei si facilitarea traficului international pe Coridorului Feroviar de Marfa Orient/Est-Med” este „programul de actiune” care contine propuneri concrete si masuri care vor fi implementate in lunile care urmeaza.
Declaratia a fost semnata de toate tarile participante la Coridorul Orient/Est-Med care se intinde din Nordul Germaniei catre sud-est prin Republica Ceha, Austria, Republica Slovaca, Ungaria, Romania si Bulgaria pana la coasta sudica a Greciei.
Obiectivele principale ale masuratorilor asupra carora au cazut de acord ministrii de transport prin semnarea Declaratiei sunt optimizarea punctualitatii si duratei medii de tranzit intre tari pentru trenurile de marfa, precum si cresterea atractivitatii coridorului, potentialului de transport si competitivitatii.
Coordonatorul Grosch a propus o reducere semnificativa a timpului de trecere a granitei la maxim 2 ore de asteptare, obiectiv inclus in declaratie pana in iulie 2018. Prin urmare, o analiza aprofundata a motivelor posibile va identifica reguli tehnice, operationale si administrative care cauzeaza timpi de asteptare la granita care pot fi evitati pana la 31 decembrie 2016, iar rezultatele trebuie implementate de aici inainte.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole