A fost semnat contractul pentru constructia statiei HS2 Euston

Compania HS2 si joint-venture-ul Mace/Dragados au semnat contractele pentru dezvoltarea statiei London Euston. Joint-venture-ul va fi partener in realizarea lucrarilor de constructie si va colabora cu HS2 si cu proiectantii statiei pentru coordonarea cladirii noi statii, inclusiv a peroanelor, a coridorului de acces si a legaturilor cu Metroul din Londra si alte servicii.
Mace/Dragados se va alatura contractorului HS2 care va realiza lucrarile premergatoare constructiei propriu-zise, un joint-venture format din Costain si Skanska (CJjv), care are deja peste 1000 de angajati care lucreaza in capitala pentru pregatirea lansarii lucrarilor de constructie.
La Euston, demolarile sunt in stadiu avansat, anul trecut fiind demolate halele de vagoane din nordul statiei. Primele macarale turn au fost instalate in ianuarie pentru a ajuta la demolarea celor doua turnuri din fata statiei, construite in anii 70. De asemenea, lucrarile de demolare a fostului Spital National Temperance si a hotelului Ibis sunt aproape finalizate.
In statia Euston, HS2 va dubla capacitatea pentru a raspunde cererii in crestere si va descongestiona linia principala de pe coasta vestica care va prelua mai multa marfa si servicii de transport navetisti catre destinatii precum Watford si Milton Keynes.
In 2018, HS2, in numele companiilor Department for Transport si Network Rail, a angajat compania Lendlease pentru dezvoltarea unui masterplan pentru zona Euston care ar putea sa sustina pana la 14.000 de locuri noi de munca si pana la 4.000 de case noi, dar si magazine, cafenele si spatii publice.