A fost prezentat noul tramvai pentru Poznań

Furnizorul de material rulant cu sediul in Poznań, Modertrans, a prezentat oficial primul tramvai Moderus Gamma comandat de catre compania de transport public din Poznań, MPK Poznań. Primul tramvai a fost deja trimis catre depoul Franowo din Poznań.
In cadrul unui contract cu MPK Poznań, Modertrans va livra 50 de tramvaie noi dintre care 30 de tramvaie unidirectionale si 20 bidirectionale. Fiecare vehicul are 56 de scaune si o capacitate totala de 240 de pasageri. Tramvaiul are spatii dedicate carucioarelor cu rotile si bicicletelor.
Tramvaiul este dotat cu un sistem de recuperare a energiei si are 544 de cai putere. Toate vehiculele vor fi adaptate pentru instalarea de supercapacitoare. Tramvaiul este construit cu materiale si tehnologie moderne, care permit o performanta imbunatatita a tractiunii vehiculului, reducerea greutatii si, prin urmare, reducerea uzurii sinei si a nivelului de zgomot emis.
Noile tramvaie vor avea sapte usi si vor asigura imbarcarea si debarcarea rapida si eficienta a calatorilor. Temperatura adecvata din tramvai va fi mentinuta cu ajutorul unui sistem de incalzire automata cu 6 zone si unui sistem de aer conditionat automat cu 3 zone. Toate tramvaiele vor fi dotate cu un sistem de informare a pasagerilor dinamic si ecrane publicitare.
Proiectul cu privire la achizitia noilor tramvaie este finantat in cadrul Programului Operational Infrastructura si Mediu. Costul total al proiectului este de 450,3 milioane de zloti (104 milioane de euro), iar valoare costurilor eligibile este de 366 de milioane de zloti (84,6 milioane de euro). In prezent, cofinantarea acordata proiectului este de 50 de milioane de zloti (11,55 milioane de euro).
Valoarea totala a proiectului include si finantarea achizitiei a 10 tramvaie Moderus Beta, comandate in 2016.