spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

A fost lansata licitatia pentru modernizarea infrastructurii din gara Terespol

Administratorul de infrastructura feroviara din Polonia, PKP PLK, a anuntat o licitatie pentru proiectarea dezvoltarii liniilor in gara Terespol. Valoarea estimata a documentatiei este de 1,16 milioane de euro (5 milioane de zloti) si este finantata de companie din fonduri proprii.
In cadrul licitatiei anuntate, contractorul va fi responsabil cu realizarea documentatia. Vor fi luate toate deciziile administrative pentru extinderea caii de rulare in gara Terespol cu 10 linii cu ecartament de 1520 mm care vor permite o sarcina pe osie de 25 de tone. Lucrarile de pregatire a proiectului vor incepe in 2019.
Proiectul va creste capacitatea de transport pe ruta Moscova – Minsk – Varsovia – Berlin si transportul de marfa la granita Terespol – Brest, permitand dezvoltarea capacitatii de transbordare in statie. Noile linii vor fi capabile sa preia un numar mai mare de trenuri de marfa care vin din Belarus, contribuind la dezvoltarea comertului intre Polonia si Belarus. Compania PKP PLK va reconstrui gara Terespol.
In plus, administratorul de infrastructura implementeaza un proiect important care include lucrari in zona de trecere a granitei. Cu o valoare totala de 58,2 milioane de euro (250 de milioane de zloti), acest proiect va asigura un trafic mai lin si mai multe trenuri. Investitiile vor fi implementate pana in 2023. Acestea includ modernizarea, constructia si extinderea infrastructurii care vor permite o mai buna manipulare a marfurilor transportate pe calea ferata. De exemplu, pe sectiunea Medyka – Mościska II, sunt modernizate liniile aflate pe teritoriul polonez. Pana in 2023, sunt planificate lucrari pe 7 sectiuni de linii de acces la terminale de transbordare. Costul total al investitiilor este de 21 de milioane de euro (91 de milioane de zloti).
Dupa finalizarea lucrarilor, trenurile de pasageri vor fi capabile sa atinga viteze de pana la 160 km/h, in timp ce trenurile de marfa vor atinge 120 km/h.

Ultimele Articole