A fost lansat serviciul de marfa pe Coridorul Baltic-Adriatic

31 ianuarie 2017

TX Logistik trainPortul Kiel isi extinde serviciile in traficul combinat. O noua legatura feroviara directa a fost stabilita intre Kiel si Portul Adriatic Trieste din nordul Italiei, de-a lungul Coridorului Baltic-Adriatic. „Acesta este un eveniment important pentru Kiel ca hub logistic. Trenul este legatura ideala pentru transportul rapid de marfa intre Marea Balica si estul Marii Mediterane. Destinatiile trenului – Kiel si Trieste – sunt puncte de plecare egale pentru linii de feribot eficiente catre Scandinavia si catre Turcia. Legatura feroviara directa a fost lansata de compania de logistica EKOL. Stena Line, care transporta marfurile din si catre Sweden cu navele sale, a parteneriat proiectul inca de la inceput si a contribuit decisiv la realizarea sa. Noul tren direct va reloca traficul de pe rutier pe feroviar in cadrul unui proiect pilot pe coridorul TEN-T european dintre Marea Adriatica si Marea Baltica”, a declarat Dirk Claus, Directorul Executiv al Portului Kiel.
TX Logistik este responsabila si administreaza intregul lant de transport al legaturii Trieste – Gothenburg pentru furnizorul de servicii de logistica turc, Ekol.
Primul tren a plecat din Trieste la 25 ianuarie 2017 si a ajuns in Kiel la 26 ianuarie. Acest tren este format din 16 vagoane duble cu cutie fixa si poate transporta 32 de unitati de incarcare. Cutiile mobile si containerele sunt acceptate. Pentru inceput, legatura feroviara va fi operata o data pe saptamana in ambele directii. Timpul de calatorie pentru o distanta de 1.360 km este de 26 de ore. Marfurile sunt transportate din Kiel catre beneficiarii lor din Germania de Nord, Danemarca, Suedia si Norvegia.
Dupa o etapa de proba de mai multe saptamani, trenul va opera servicii regulate imediat dupa Paste. In functie de cerere, programul poate fi ulterior extins la doua sosiri si plecari pe saptamana pentru fiecare destinatie.
Partenerii de afaceri din patru tari europene au colaborat timp de mai multe luni pentru realizarea acestui proiect.