spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

A fost inventată drezina cu pedale

Nu numai că a fost inventată, dar poate și folosită pe trasee turistice de mocăniță din Transilvania.

Sursa foto: Asociația Mocănița Transilvaniei

Un arădean a construit o ciclodrezină, care va putea fi admirată și poate chiar încercată weekendul acesta la Teaca, Bistrița Năsăud, potrivit bistrițeanul.ro. „Invenția” va ajunge la Teaca până în weekend, la evenimentul „Povestea Vinului”, unde cel mai probabil va putea fi admirată și, de ce nu, încercată.

Ciclodrezina de la Teaca are două locuri pentru pedalat și în față o băncuță cu două locuri pentru cei care vor doar să admire peisajul.

Plimbările cu ciclodrezina sunt un concept relativ nou în țara noastră. O astfel de plimbare poate fi făcută la Sibiu, pe fosta cale ferată a mocăniței care lega odată localitățile Cornățel de Agnita.

Turiștii care vor să pedaleze pe calea ferată lângă Sibiu trebuie să scoată din buzunare 50 de lei și au la dispoziție ciclodrezina o zi întreagă. Nu este exclus ca asemenea excursii să se poată realiza și la Teaca.

În prezent sunt practicabili 35 de kilometri de cale ferată, între Râciu din județul Mureș și comuna Teaca din Bistrița-Năsăud. De cele mai multe ori, însă, mocănița a făcut doar traseul între Teaca și Comlod.

 

Ultimele Articole