marți, iulie 2, 2024
spot_img

A fost infiintata compania care va realiza cea de-a doua linie a sectiunii Divača–Koper

SZLa 31 martie, Guvernul Sloveniei a luat decizia infiintarii companiei care va realiza constructia celei de-a doua linii a sectiunii Divača–Koper.
Noua companie infiintata pentru constructia celei de-a doua linii va functiona ca un operator intern realizand toate activitatile necesare pentru implementarea proiectului celei de-a doua linii feroviare a sectiunii Divača–Koper, iar mai tarziu va administra aceasta investitie. Imediat dupa infiintarea sa, compania va incepe desfasurarea tuturor activitatilor necesare pentru obtinerea fondurilor UE si pentru pregatirea bazei legale necesare infiintarii unui parteneriat public-privat. Compania va realiza aceste activitati in numele statului. In 2016 si 2017, compania va fi recapitalizata de catre Republica Slovena cu suma maxima de 200 de milioane de euro, dar si de catre investitori privati si alte state interesate a caror contributie totala va deppasi investitia Republicii Slovene. Aceasta activitate este planificata in cadrul unui parteneriat public-privat. Competentele companiei in calitate de concesionar pentru constructia celei de-a doua linii feroviare vor fi regelementate de un document special care este redactat de catre Ministerul Infrastructurii si care va fi inaintat Guvernului in perioada urmatoare.
Proiectul privind dublarea liniei face parte din planurile de infrastructura ale autoritatilor fiind estimat la aproximativ 1,4 miliarde de euro si va fi realizat conform unei scheme PPP. Scopul dublarii liniei Divača—Koper este acela de a oferi o legatura feroviara eficienta pentru transportul de marfa din Portul Koper si de pe restul retelei si, mai ales, de a reduce limitarile de capacitate ale liniei Divača–Koper.

IN THE SPOTLIGHT

Avansul șantierelor feroviare în luna mai. Un constructor ”a spart norma”

Club Feroviar vă prezintă, ca de fiecare dată când apar informații noi, avansul șantierelor feroviare pentru modernizarea infrastructurii. Acum, situația aferentă lunii mai 2024...

Ultimele Articole