joi, iunie 27, 2024
spot_img

A fost inaugurată prelungirea liniei 11 de metrou din Paris

Prelungirea liniei 11 de metrou din Paris a fost inaugurată pe 13 iunie 2024, în prezența ministrului francez al transporturilor, Patrice Vergriete, a președintelui francez al regiunii Île-de-France și Île-de-France Mobilités, Valérie Pécresse, și a președintelui și CEO al Grupului RATP, Jean Castex, printre alți actori locali.

Prelungirea de 6 km a liniei permite locuitorilor din estul Parisului să ajungă la nodul principal Châtelet în 24 de minute, comparativ cu 55 de minute anterior, cu 6 noi stații răspândite în 5 municipalități.

Lucrările de extindere au fost efectuate între Mairie des Lilas și noul terminus de la gara Rosny-Bois-Perrier.

Linia beneficiază de noua generație de trenuri de metrou MP14 care permit o frecvență de un tren la fiecare 1 min 45 în timpul orelor de vârf.

Pe lângă capacitatea crescută de pasageri, această performanță tehnică majoră, care oferă orașelor și utilizatorilor o serie de avantaje, a fost îndeplinită datorită expertizei RATP Group, inclusiv intervale reduse între trenuri de la 125 de secunde în timpul orelor de vârf la 105, datorită a 32 de trenuri MP14 noi, precum și o disponibilitate mai mare a personalului la sol pentru a ajuta pasagerii cu 100 de noi agenți de stație și 80 de noi mecanicii de metrou, ridicând totalul la 200 de mecanici.

Proiectul oferă zone de activitate și facilități îmbunătățite și standarde îmbunătățite de accesibilitate pentru persoanele cu mobilitate redusă, precum și condiții de confort sporite, datorită reducerii cu 40% a poluării fonice.

Prelungirea liniei 11 simplifică foarte mult deplasarea zilnică a celor 1,6 milioane de locuitori din Seine-Saint-Denis.

Extinderea și modernizarea liniei 11, o axă Est-Centru a rețelei orașului, completează rețeaua Seine-Saint-Denis (suburbiile de est) și oferta de transport acolo unde aceasta a lipsit.

Transportând în trecut 110.000 de navetiști în fiecare zi către Centrul Parisului, extinderea va deschide serviciul pentru încă 80.000 de persoane.

Extinderea este un nou pas către o rețea de metrou Île-de-France din ce în ce mai interconectată, cu numeroase conexiuni și care facilitează călătoriile din suburbie în suburbie pentru a economisi timp și confort pentru rezidenții Ile-de-France.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole