A fost finalizata modernizarea sistemului de semnalizare in gara din Podgorica

25 ianuarie 2019

Echipamentul de semnalizare din gara Podgorica a fost instalat si dat in exploatare cu succes in urma unei investitii de 6,1 milioane de euro.
In cadrul proiectului de modernizare, compania AŽD Praha a dotat gara din Podgorica cu cel mai avansat sistem de centralizare electronica ESA 44. De asemenea, compania a securizat 55 de macazuri, a instalat trei treceri la nivel si a dotat intregul nod feroviar cu semnale LED moderne.
„Prin implementarea cu succes a acestui proiect am reusit sa patrundem pe piata din sud-estul Europei, unde am primit mai multe comenzi in trei tari. Acest lucru ne ajuta sa obtinem si mai multe proiecte. In viitorul apropiat, Muntenegru doreste sa reabiliteze sapte statii pe linia Bjelo Polje – Bar”, a declarat Zdeněk Chrdle, Directorul General al AŽD Praha.
Pe langa lucrarile efectuate in gara din Podgorica, compania AŽD Praha a finalizat cu succes un alt proiect in Muntenegru si anume furnizarea si instalarea sistemelor de incalzire pentru aparate de cale in statiile Ostrog si Nikšić. Saobražajni Systems, o subsidiara a AŽD Praha, a contribuit semnificativ la implementarea acestui proiect.
Mai multe decat atat, in perioada 2004-2010, compania AŽD Praha a instalat echipamentul de semnalizare pe toata linia Podgorica-Nikšič.