spot_img
miercuri, martie 22, 2023
spot_img

A fost ales președintele CA CFR Călători

După ce zilele trecute a fost numit oficial un nou Consiliu de Administrație al CFR Călători, miercuri membrii acestuia și-au ales președintele CA CFR Călători.

Potrivit surselor Club Feroviar în ședința desfășurată la ora 14.00 miercuri membrii CA l-au ales în funcția de președinte CA pe Gabriel Popa, un emerit cadru didactic al Facultății de Transporturi din Politehnica bucureșteană.

train-tram pentru Reșița

Președintele CA CFR Călători, cadru didactic

Gabriel Popa este prodecan al Facultății de Transporturi din cadrul Universității Politehnica București.

El a absolvit în anul 1985 Institutul Politehnic București și acum este profesor universitar, cadru didactic titular la Facultatea de Transporturi, Departamentul Material Rulant de Cale Ferată. Cariera sa s-a confundat cu mediul academic, însă și-a început cariera ca inginer la Căile Ferate Române.

Gabriel Popa a fost până în toamna anului trecut președintele Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. El a fost înlăturat din funcție de ministrul Sorin Grindeanu după ce, pe 2 septembrie 2022, a votat pentru revocarea lui Ion Simu-Alexandru din postul de director general al CNCF CFR SA.

Reamintim că la Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA, în Consiliul de Administrație au fost validați următorii:

  1. Valentin Dorobanțu
  2. Sorin-Georgel Flutur
  3. Gabriel Popa
  4. Traian Preoteasa
  5. Mariana Prodan
  6. Marin Stancu
  7. Rela-Nicoleta Ștefănescu.

Ultimele Articole