A fost acordat contractul pentru studiul de management al infrastructurii Rail Baltica

RB Rail si Atkins au semnat contractul pentru elaborarea studiului de management al infrastructurii in proiectul international Rail Baltica. Conform contractului in valoare de 389,496 de euro (fara TVA), studiul va fi finalizat in toamna.
Obiectivul studiului este identificarea unui model optim pentru managementul infrastructurii in Estonia, Letonia si Lituania, din punct de vedere al costurilor pe durata de viata si a eficientei economice, precum si din punct de vedere al functionarii eficiente in piata, acoperind o gama larga de factori institutionali, operationali si comerciali. In acelasi timp, trebuie sa se tina cont de natura unica a acestui proiect si sa se analizeze mai multe modele relevante de management de infrastructura feroviara transfrontaliera.
Analiza independenta complexa a optiunilor de management a infrastructurii Rail Baltica va contribui si va promova un proces de luare a deciziilor politice cu privire la managementul infrastructurii Rail Baltica pana la sfarsitul lui 2018, pentru infrastructura feroviara care va fi construita.
„Studiul managementului infrastructurii va oferi o mai buna evaluare a valorii pe termen lung a infrastructurii Rail Baltica in toate cele trei tari baltice si nu numai, dar si evaluarea rentabilitatii socio-economice a investitiilor europene si nationale. De asemenea, acest studiu sustine si promoveaza un viitor proces de adoptare a deciziilor politice bine informat si confirmat pana la sfarsitul lui 2018 pentru managementul infrastructurii Rail Baltica”, a declarat Kaspars Briškens, Business Development Manager, RB Rail.
Patru candidati au depus oferte in cadrul licitatiei deschise – DB Engineering & Consulting GmbH, Ingenieria y Economia del Transporte S.M.E.M.P.S.A., McKinsey & Company Poland Sp.z. o. o., si Atkins.