spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

A fost acordat contractul pentru Linia 15 Sud a Grand Paris Express

grand paris expressConsortiul Vinci-Spie batignolles a castigat un contract in valoare de 926 de milioane de euro pentru Linia 15 Sud a viitoarei Grand Paris Express.
Consortiul va construi sectiunea T3C a liniei 15 Sud intre statiile Fort d’Issy-Vanves-Clamart si Villejuif Louis Aragon. Contractul include un tunel cu o lungime de peste 8 km care va fi realizat cu doua utilaje de sapat tuneluri cu un diametru de 10 metri, dar si constructia a 5 statii noi (Châtillon Montrouge, Bagneux, Arcueil-Cachan, Villejuif Institut Gustave Roussy si Villejuif Louis Aragon) si opt puturi. Statia Villejuif Gustave-Roussy va conecta Linia 15 Sud de Linia 14 Sud. Proiectul va dura 70 de luni.
„Suntem foarte mandri ca am castigat acest contract major cu partenerul nostru. Proiectul Grand Paris Express are o importanta strategica pentru dezvoltarea economica a zonei Greater Paris. Proiectul va crea locuri de munca, va deschide regiunile si va elibera energiile. Grupul is va aduce expertiza acestui proiect ambitios in urmatorii 20 de ani. Proiectul este o provocare tehnica si umana extraordinara”, a declarat Directorul Executiv al Vinci, Xavier Huillard.

Ultimele Articole