spot_img
sâmbătă, iulie 2, 2022
spot_img

VIDEO Florin Cîțu a anunțat a doua rectificare bugetară. ”Am suplimentat bugetul pentru Transporturi”

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat joi seara a doua rectificare bugetară din acest an, prin care Transporturile primesc mai mulți bani.

a doua rectificare bugetară rectificare bugetară Statutul personalului feroviar Florin Cîțu despre rectificarea bugetară rectificare bugetară pe 2020 șomaj tehnic la AFER
FOTO Guvernul României

”Am alocat pentru investiții 20 miliarde de lei în primele șapte luni ale anului. Este cea mai mare sumă cheltuită pentru investiții în ultimii 20 de ani”, a spus Florin Cîțu.

El a precizat că la rectificare s-au alocat mai mulți bani la Ministerul Transporturilor, pentru investiții. ”Bugetul pentru Ministerul Transporturilor este unul record”, a declarat ministrul Finanțelor. El nu a precizat însă ce alocare bugetară suplimentară a primit ministerul condus de Lucian Bode și a precizat că sumele vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

UPDATE Buget mai mare cu 170 milioane de euro la Transporturi

Ceea ce s-a și întâmplat după câteva ore. Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor va avea un buget majorat cu 814,7 milioane lei, echivalentul a aproape 170 milioane de euro.

„Se propun asigurarea de sume suplimentare pentru întreţinerea infrastructurii rutiere, precum şi pentru instituţiile publice finanţate parţial din venituri proprii aflate în subordine (+250 milioane lei), pentru finanţarea obiectivelor de investiţii de transport ale agenţilor economici cu capital de stat finanţate integral de la bugetul de stat (+150 milioane lei), pentru finalizarea proiectelor cu finanţare externă nerambursabilă aferente perioadei de programare 2007-2013 (+217 milioane lei), pentru decontarea facilităţilor de care beneficiază diferite categorii sociale (+60 milioane lei), pentru participarea la capitalul social al operatorilor economici aflaţi sub autoritatea ministerului (+130 milioane lei), pentru plata ratelor aferente creditelor externe (+21,2 milioane lei), pentru plata unor hotărâri judecătoreşti definitive (+4,56 milioane lei) precum şi pentru asigurarea subvenţiilor la operatorii de sub autoritate (+7,0 milioane lei). S-au identificat economii în principal la cheltuieli de personal (-3 milioane lei), bunuri şi servicii (-0,95 milioane lei), dobânzi (-2,47 milioane lei) precum şi la active nefinanciare (-18,63 milioane lei)”, se precizează în nota de fundamentare.

Deficitul bugetar crește de la 6,7% la 8,6% din PIB, a mai precizat oficialul guvernamental. ”Sperăm ca mâine, când INS va anunța evoluția economiei în trimestrul al doilea, să avem o creștere economică mai mare decât a altor țări din UE. CNSP a reestimat dinamica economiei în 2020. Contracția pe care oe stimează Comisia Europeană pentru acest an este de 3,8%, față de o contracție inițială de 1,9%. Cele două puncte procentuale vin exact din cele două luni în care economia a fost închisă”, a mai spus ministrul Florin Cîțu.

Mai mulți bani pentru sectorul feroviar la a doua rectificare bugetară

Anunțul ministrului Florin Cîțu vine la o zi după ce a participat la Palatul Cotroceni, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis și cu premierul Ludovic Orban, la o ședință în care a fost discutată rectificarea bugetară.

Acum este oficial: proiectele de infrastructură feroviară vor primi mai mulți bani de la buget cu prilejul celei de-a doua rectificări din acest an.

Ministerul Transporturilor va primi o sumă record la a doua rectificare a bugetului de stat din acest an, spunea pe 30 iunie ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Și la prima rectificare, Transporturile au primit alocări guvernamentale suplimentare – 135 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 28 milioane de euro.

Ultimele Articole