miercuri, iulie 10, 2024
spot_img

A doua locomotivă CFR Marfă defectă în interval de câteva ore. Circulație feroviară blocată

În interval de doar câteva ore, miercuri, am avut o a doua locomotivă CFR Marfă defectă, fapt ce a cauzat și de acestă dată blocarea circulației pe o secție.

UPDATE. La ora 20.45 a fost redeschisă linia CF Buhuși – Gârleni, trenul de marfă fiind retras în stația Gârleni. Circulația trenurilor a fost reluată, primele două garnituri care vor pleca sunt R 5481 din Gârleni, R 5468 din Buhuși și IR 1859, care așteaptă în Bacău locomotiva cu care s-a retras trenul de marfă din linie curentă.

Circulația trenurilor este oprită la această oră între stațiile Buhuși – Gârleni (linie simplă), din cauza defectării locomotivei unui tren de marfă, care aparține operatorului național SNTFM CFR Marfă, a anunțat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA.

Pentru retragerea garniturii de marfă din linie curentă se va folosi locomotiva trenului de călători IR 1859, deoarece operatorul de marfă nu a avut altă locomotivă de ajutor disponibilă. Până la retragerea trenului de marfă și eliberarea liniei, trenul IR 1859 a fost oprit temporar în stația Bacău, la ora 19.15.

Locomotivă CFR Marfă defectă. Staționează două trenuri Regio

De asemenea, sunt în staționare temporară, până la eliberarea liniei, alte două trenuri Regio, care tranzitau zona respectivă: R 5481, garat în Gârleni și R 5468, oprit în Buhuși. Timpul estimat pentru reluarea circulației este de 30 de minute.

„Adresăm scuzele necesare călătorilor din trenurile staționate temporar și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Iași depune toate eforturile posibile pentru redeschiderea circulației în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul companiei de infrastructură.

Miercuri a mai fost o locomotivă defectă a operatorului feroviar de marfă, după cum a scris Club Feroviar.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole