spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

A cincea zi de grevă la STB. Câte tramvaie, troleibuze și autobuze sunt pe traseu

Luni dimineață a început a cincea zi de grevă la STB, iar majoritatea conducătorilor de vehicule refuză în continuare să iasă pe traseu.

Potrivit directorului general al STB, Adrian Criţ, citat de Agerpres, luni dimineaţa, la ora 7:00, erau pe traseu 148 de vehicule, dintr-un total programat de 697. Numărul tramvaielor ieşite pe traseu era de 67, dintr-un total programat de 151, cel al troleibuzelor de 62 din 86 de vehicule programate, în timp ce numărul autobuzelor era de 19, dintr-un total de 460 programate.

„La ora 9:00, Consiliul de Administraţie (CA) se vede cu conducerea sindicatului reprezentativ pentru a încerca deblocarea situaţiei existente”, a declarat Adrian Criţ. În adresa CA al STB transmisă către sindicalişti se precizează disponibilitatea Consiliului pentru întâlnirea solicitată de către Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti, aceasta fiind condiţionată de confirmarea în prealabil a reluării lucrului de întreg personalul angajat, conform programului.

Duminică după-amiază, organizaţia sindicală reprezentativă din STB a solicitat Consiliului de Administraţie al STB organizarea unei întrevederi cu reprezentanţii angajaţilor, pentru identificarea unor soluţii care să conducă la încheierea conflictului spontan de muncă de la STB, subliniind că liderii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti sunt cei împuterniciţi de salariaţi să discute cu Consiliul de Administraţie al STB.

Grevă la STB. Adrian Criț avertizează că prelungirea protestelor va duce la imposibilitatea plății salariilor

Pe parcursul zilei de duminică, peste 75% din salariaţii STB au continuat conflictul spontan de muncă care a izbucnit joi, solicitând în continuare demisia directorului STB. În replică, Adrian Criț a spus că scopul grevei este interesul sindicatului de a continua să controleze societatea comercială. Acesta a atras atenţia că prelungirea grevei pune societatea în imposibilitatea de a plăti salariile angajaţilor.

Angajaţii STB au intrat joi dimineaţa în grevă generală așa-zis ”spontană”, acuzând că revendicările lor privind creşterile salariale nu au fost soluţionate, însă au cerut şi demisia directorului general al societăţii. Tribunalul Bucureşti a decis vineri că greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) este ilegală.

Ultimele Articole