duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

9 companii precalificate pentru contracte in cadrul HS2

hs2HS2 Ltd a facut publica o lista scurta care include 9 ofertanti precalificati pentru lucrari de inginerie civila cu o valoare cuprinsa intre 7,1 miliarde de lire (9 miliarde de euro) si 11,8 miliarde de lire (15 miliarde de euro) intre Londra si Crewe, lansarea licitatiei oficiale pentru lucrarile de organizare a santierului in valoare de 900 de milioane de lire (1,14 miliarde de eruo) si lansarea procesului de achizitie pentru plantarea mai multor milioane de copaci de-a lungul liniei.
Ofertantii care au fost inclusi inlista scurta pentru cel putin un pachet fiecare sunt:
•    Align Joint Venture (Bouygues, VolkerFitzpatrick, Sir Robert McAlpine)
•    ASL (Acciona Infraestructuras, John Sisk & Son, Lagan)
•    BBV (Balfour Beatty, VINCI BeMo)
•    Catalyst (Bechtel)
•    CEK (Carillion, Eiffage, Kier)
•    Fusion (Morgan Sindall, BAM Nuttall, Ferrovial Agroman)
•    LFM (Laing O’Rourke, FCC Construccion, J. Murphy and Sons Limited
•    Momentum Infrastructure (Dragados, HOCHTIEF, GallifordTry)
•    SCS (Skanska, Costain, STRABAG)Contractele de inginerie civila care acopera cei 225 km de la Londra la Birmingham vor fi semnate in 2017, iar inceperea lucrarilor va avea loc un an mai tarziu.
Companiile care au cele mai bune rezultate in ceea ce priveste costurile si eficienta vor putea sa liciteze pentru o sectiune de 64 de km intre Birmingham si Crewe, care va fi finalizata in 2027. HS2 Ltd a confirmat si ca a invitat 7 consortii sa liciteze in mod oficial pentru lucrarile de organizare a santierului, pentru a pregati santierele de inceperea constructiei propriu-zise si pentru a indeplini lucrarile de preconstructie esentiale, cum ar fi devierea utilitatilor si studiile arheologice.
O alta piatra de hotar a proiectului a fost publicarea de catre HS2 Ltd a detaliilor privind lucrarile de proiectare in valoare de pana la 500 de milioane de lire (636 milioane de euro) pentru dezvoltarea planurilor detaliate ale celei de-a doua etape, incluzand Crewe-Manchester si Birmingham-Leeds, inainte de luarea deciziei oficiale a rutei in cadrul celei de-a doua etape care se va lua in toamna.
Ofertantii vor afla lista scurta in vara, iar companiile castigatoare vor fi anuntate odata cu decizia asupra rutei.
In cursul anului viitor vor urma lucrari suplimentare la statii si sisteme feroviare.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole