spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

730 mil euro pentru metroul din Salonic

Thessaloniki_MetroComisia Europeana a anuntat ca Grecia va beneficia de 1,3 mld euro prin fondurile de Coeziune pentru proiecte de acces in banda larga, transport si mediu.
Din aceasta suma, 730 mil euro vor fi alocate extinderii sistemului de metrou din Salonic, 377 mil euro pentru proiectele de transport public din Atena si regiunea Attica si 50 mil euro vor fi alocate proiectele de mobilitate durabila din Peninsula Peloponez, in partea de sud a Greciei.
Finantarea va permite marilor proiecte, demarate in perioada 2007-2013 sa fie finalizate in cadrul bugetului multianual 2014-2020.
Restul finantarilor vor fi distribuite proiectelor de colectare si tartare a deseurilor si pentru conexiuni rutiere in partea de nord a Greciei.
In prezent, sistemul de metrou din Salonic este extins catre Kalamaria, spre zonele Nomarchia, Kalamaria, Aretsou, Nea Krini si Micra. Extensia vizeaza constructia a doua tuneluri cu linie simpla,  in lungime de 4,78 km cu 5 statii, proiect licitat in mai 2009. In iunie 2013 contractul a fost semnat cu AKTOR ATE, un joint venture. Valoarea contractului a fost de 400 mil euro. Proiectul, integrat in Cadrul Strategic National “Macedonia- Thrace” este finantat de Banca Europeana de Investitii. In 2014 au fost demarate lucrarile de constructive de la statia Nea Krini.
Conform raportului companiei Attiko Metro, care se ocupa de implementarea proiectului, se efectueaza lucrari pentru fiecare statie, o serie dintre acestea fiind finalizate, iar altele fiind in etapa de demarare.

Ultimele Articole