GALERIE FOTO. Panică în Gara Brașov

17 iulie 2020

Un autobuz al firmei de transporturi rutiere Transbus Codreanu a reușit să creeze panică în Gara Brașov, după ce a luat foc. Autobuzele firmei în cauză sunt cunoscute pentru vechimea lor și cantitățile mare de noxe emise pe drumurile naționale dar și pentru faptul că, în pofida poluării create, reușesc să rămână în trafic pe drumurile naționale. De regulă sunt autobuze produse cu mai bine de 30 de ani în urmă ce lasă cantități uriașe de gaze de eșapament în urma lor.

Un autobuz al Transbus Codreanu a luat foc vineri la orele după-amiezii, potrivit bizbrasov.ro. Reprezentanții ISU Brașov au anunțat că se intervine la fața locului pentru stingerea incendiului cu două autospeciale cu apă și spumă și un echipaj SMURD(vezi galerie, sura bizbrasov.ro).

Polițiștii au reușit să țină curioșii la distanță spunându-le că rezervorul autobuzului este plin.

Un personaj pitoresc

Constantin Codreanu (70 de ani), fostul manager al companiei de transport Transbus Codreanu și actualul acționar al acesteia este o persoană foarte credincioasă. El a fost hirotonit acum cinci ani preot şi slujește la impunătoarea Mănăstire Codreanu, de la Oituz, realizată exclusiv din banii obţinuţi din afacerile sale. Preotul Constantin Codreanu este doctor în teologie şi s-a pensionat din compania pe care o conducea.

Peste o mie de oameni au participat în septembrie 2015 la slujba de sfinţire a Mănăstirii Codreanu, realizată exclusiv din banii familiei Codreanu, care deţine compania de transport călători Transbus Codreanu.

Codreanu are însă probleme pe plan local. În toamna anului trecut atelierul unde se reparau autobuzele companiei Transbus Codreanu a fost închis astăzi de către comisarii protecției Consumatorului Brașov, aplicându-se, totodată, o amendă de 15.000 de lei.

„Măsura este doar o mică parte din controlul efectuat la firma de transport. Pentru celelalte aspecte continuăm cercetările și am extins aceste verificări”, spunea în toamnă șeful CRPC Brașov, Sorin Susanu. (D.C.)