miercuri, mai 1, 2024
spot_img

Semnal 4G în metroul din Londra. Britanicii fac ceea ce românii au făcut acum 13 ani

Din primăvara anului viitor va fi semnal 4G la metroul din Londra, în stații și în tunelurile dintre ele, mai întâi pe linia Jubilee. La București, semnalul de mobil în metrou este prezent din 2006.

Adrian Bărbulescu

4G la metroul din Londra

Transport for London a confirmat că tehnologia 4G va putea fi utilizată în tunelurile dintre majoritatea stațiillor de pe linia Jubilee din martie 2020, urmând ca facilitatea să fie extinsă în următorii ani și la celelalte linii, informează The Guardian.

Streaming 4G la metroul din Londra

”Oamenii ar putea să se vadă nevoiți să-și întrerupă drumul spre casă și să revină la serviciu, dar este la latitudinea lor dacă vor să-i răspundă șefului”, a declarat Mark Bulle, responsabil pentru transformarea infrastructurii în cadrul Transport for London (TfL, autoritatea metropolitană de transport din capitala Marii Britanii).

Totuși, el se așteaptă ca cei mai mulți pasageri să utilizeze mai degrabă comunicațiile de date și a dat asigurări că nu e departe momentul în care va fi disponibil un streaming fără întrerupere. ”Vei putea să urmărești meciuri live”, a spus el.

Investiția va necesita instalarea a 2.000 km de cabluri.

La București, din toamna lui 2006

La București, Vodafone România a anunțat în octombrie 2006 că oferă acoperire de rețea în toate cele 42 de stații de metrou funcționale la vremea respectivă. Tot atunci, clienții Vodafone erau anunțați că vor putea folosi telefonul mobil și în trenurile de metrou, pe traseele dintre stațiile Timpuri Noi – Eroilor și Piața Unirii – Piața Romană.

Principalul concurent al Vodafone pe piața de telecomunicații din România, Orange, avea la vremea respectivă acoperire în 20 de stații de metrou. Ulterior, și ceilalți doi operatori de telefonie mobilă – Telekom și Digi Mobil – au pătruns la metrou, iar acum ai semnal de voce și de date în toată rețeaua de transport subteran din București, indiferent de compania de telefonie mobilă la care ești abonat.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole