spot_img
joi, decembrie 1, 2022
spot_img

450 refugiați ucraineni, aduși duminică în București

În această dimineață, CFR Călători a pus la dispoziție trenul 12 605 cu 8 vagoane pentru 450 de refugiați intrați în țară cu trenul CFM.

Aceștia au plecat din Iași la ora 8:35 și au ajuns în București Nord în jurul orei 15:25. Cetățenii străini care provin din Ucraina călătoresc gratuit pe teritoriul României cu CFR Călători.

În urma unui acord CFR Călători-MAV Start, refugiații din Ucraina călătoresc gratis cu trenul până la Budapesta, dar și mai departe pe teritoriul Ungariei.

Astfel, CFR Călători va emite biletul gratuit până la frontieră, iar conductorul MAV, mai departe pe teritoriul Ungariei până la Budapesta sau până la următoarea frontieră.

De asemenea, ca urmare a cererii ridicate în traficul internațional, CFR Călători a luat măsuri pentru deschiderea a șapte case de bilete în trafic intern și două în trafic internațional în Gara de Nord din București. Biletele acordate cu titlu gratuit vor permite circulația pe teritoriul național pentru persoanele refugiate, dar și continuarea călătoriei dincolo de frontieră, după ce vor primi de la operatorul feroviar maghiar, în tren, alte bilete cu titlu gratuit. (foto generic)

Ultimele Articole