duminică, mai 28, 2023
spot_img

4,5 milioane francezi au ales trenurile de mare viteză, suplimentar în 2019

Trenurile Ouigo sunt populare printre francezi. Sursa: ouigo.frCăile ferate naționale franceze (SNCF) afirmă că traficul de servicii de mare viteză a crescut cu 14% în perioada ianuarie-aprilie a acestui an, în comparație cu aceeași perioadă din 2018, când SNCF suferea de greve. Creșterea echivalează cu 4,5 milioane de călători noi.

În comparație cu primele patru luni ale anului 2017, traficul de mare viteză a crescut cu 12%. SNCF spune că perspectivele pentru traficul de pasageri de mare viteză pentru lunile mai și iunie sunt foarte bune, cu o creștere a vânzărilor de cel puțin 30% față de 2018, potrivit railwayage.com.

SNCF declară că creșterea se datorează în primul rând extinderii serviciilor low-cost Ouigo (trenuri cu prețuri low cost, dar viteză sporită) de la Paris spre sud-est și sud-vestul Franței, unde Ouigo a înlocuit unele trenuri TGV convenționale pe rutele de la Paris la Marsilia, Nisa și Bordeaux.

Creșterea este, de asemenea, ajutată de desfășurarea mai multor trenuri TGV InOui și introducerea cardurilor cu discount Avantage și Liberty pe 9 mai. SNCF declară că a vândut deja 150.000 de carduri noi cu discount.

„Aceste rezultate excelente sunt dovada faptului că strategia noastră funcționează și este acum înțeleasă de călători”, a declarat Rachel Picard, director executiv al SNCF Voyages. „Ouigo este arma noastră de cucerire, aduce noi călători la mare viteză. În ceea ce privește TGV InOui, calitatea experienței la bord și ofertele noastre simplificate și loiale contribuie la creșterea frecvenței călătoriei”.

„Performanța de mare viteză în Franța la sfârșitul lunii aprilie este remarcabilă, iar accelerarea creșterii lună după lună mărturisește o atracție sporită a vitezei mari în rândul călătorilor”, a declarat Jérôme Laffon, directorul de marketing al SNCF Voyages.

De asemenea, SNCF raportează că 10 milioane de pasageri au călătorit de la TGV între regiunea Ile-de-France (în care se află Parisul) și Bordeaux. De la deschiderea liniei de mare viteză Sud Europe Atlantique Tours – Bordeaux la 2 iulie 2017, ruta a crescut cu 71%. Noua linie a redus cu aproximativ o oră timpul călătoriei Paris – Bordeaux, reducându-l la 2h 4min. SNCF efectuează un serviciu non-stop cu circulația trenurilor la fiecare oră (30 minute la ore de vârf).

Ultimele Articole