miercuri, mai 1, 2024
spot_img

4 miliarde de euro pentru îmbunătățirea liniei RER C din Paris

Île-de-France Mobilités a anunțat o investiție de 4 miliarde de euro până în 2035 pentru a îmbunătăți condițiile de călătorie pe linia RER C din Paris, una dintre cele mai importante și mai lungi (176 km) din rețeaua de transport public.

Autoritatea afirmă că pasagerii care utilizează această legătură s-au confruntat cu o scădere a performanțelor în ultimele luni, trenurile înregistrând o punctualitate mai mică de 90%, sub așteptările stabilite prin contractul dintre Île-de-France Mobilités și SNCF Réseau.

Proiectul se bazează pe trei componente de îmbunătățire care acoperă reînnoirea materialului rulant care exploatează linia pentru a oferi trenuri moderne, mai confortabile și mai eficiente, modernizarea și îmbunătățirea infrastructurii existente și adaptarea la cererea de călătorie și la furnizarea de servicii.

Până în 2033, Île-de-France Mobilités va introduce noi trenuri pentru a înlocui flota existentă, program care va începe odată cu finalizarea lucrărilor de adaptare și modernizare a infrastructurii. Lucrările pentru a găzdui noile vehicule includ supraînălțarea peroanelor, precum și modernizarea sistemelor de alimentare electrică.

Modernizarea liniei RER C pe teritoriul Val d’Orge va facilita gestionarea întregului trafic, precum și intervențiile în caz de probleme și defecțiuni, va permite introducerea de material rulant nou și creșterea numărului de trenuri între Juvisy și Brétigny-sur-Orge.

Livrarea noilor trenuri va fi însoțită de două noi ateliere de întreținere pentru linia RER C în Brétigny-sur-Orge și Gennevilliers, precum și de renovarea atelierului din Ardoines. Aceste facilități vor găzdui în mod optim noile trenuri și vor îmbunătăți capacitatea și cererea de mobilitate, deoarece vor răspunde la un incident prin restabilirea rapidă a traficului.

Prin îmbunătățirea capacității de adaptare a unei linii, este posibil să se reducă impactul unui incident asupra restului traficului și, astfel, să nu se perturbe traficul general, o soluție concretă care poate fi pusă în aplicare odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare, până în 2030. Aceste lucrări vor îmbunătăți în special capacitatea de întoarcere a trenurilor, creând posibilitatea de a trimite un tren în cealaltă direcție pentru a fluidiza traficul în caz de incidente.

Linia RER C din Paris este utilizată zilnic de 540.000 de pasageri, iar proiectul de îmbunătățire face parte dintr-un plan general de îmbunătățire a transportului de pasageri, de reducere a numărului de incidente, de asigurare a unei punctualități și a unei calități sporite. Modernizarea liniei va răspunde cererii de transport, ținând cont în același timp de planul general realizat în colaborare cu autoritățile locale și asociațiile de pasageri.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole