miercuri, iulie 3, 2024
spot_img

350 mil euro pentru a treia linie de metrou din Sofia

sofia2Resursele financiare totale, ce includ constructia primei faze a liniei a treia de metrou din Sofia au o valoare de 700 mil leva (358 mil euro) si, dupa lansarea proiectelor vor exista noi optiuni de furnizare a fondurilor aditionale.
Linia va traversa bulevardele Vladimir Vazov- Evlogi si Hristo Georgievi- Orlov Most – National Palace of Culture –  Krasno Selo– Ovcha Kupel. Prima faza a proiectului include lucrari pentru 7,8 km de linie si 8 statii pentru care s-au semnat contractele. Valoarea totala a proiectului este de 848 mil leva (433,7 mil lei), , din care 685 mil leva (350,3 mil euro) vor fi alocate prin Programul Operational „Transport si infrastructura” 2014-2020, a declarat Ministrul Transporturilor Ivaylo Moskovski.
In timpul ultimei perioade a programului, proiectul de extindere a retelei de metrou a avut cel mai mare succes privind acordarea finantarilor, a precizat ministrul. Ar fi trebuit sa se aloce inca 1 mld de leva (511,5 mil euro) pentru exitinderea metroului si constructia L2.
Capacitatea estimata pentru linia 3 este de 170 mii de pasageri/zi si va face legatura cu alte moduri de transport, inclusiv rutier si reteaua feroviara nationala. De asemenea, se va construi si un depou si vor fi achizitionate 20 de noi trenuri de metoru cu optiune pentru trafic automat.

IN THE SPOTLIGHT

Avansul șantierelor feroviare în luna mai. Un constructor ”a spart norma”

Club Feroviar vă prezintă, ca de fiecare dată când apar informații noi, avansul șantierelor feroviare pentru modernizarea infrastructurii. Acum, situația aferentă lunii mai 2024...

Ultimele Articole