joi, iunie 1, 2023
spot_img

310 km cu trenul Interregio în nouă ore. Două locomotive s-au defectat pe drum

Un tren al operatorului feroviar de stat CFR Călători a reușit joi ”performanța” de a străbate distanța de 310 km pe calea ferată dintre Galați și Brașov în nouă ore, după ce două locomotive s-au defectat.

UPDATE. După o oră și jumătate de la solicitarea făcută de Club Feroviar pentru furnizarea de detalii, responsabilii CFR Călători au răspuns următoarele: „Ca urmare a unei defectări intervenită accidental la locomotiva trenului IR 1732 și a dificultăților în acordarea mijloacelor de remorcare de ajutor care să permită circulația trenului până la stația de destinație, precum și a operațiunilor specifice de deplasare a materialului rulant de ajutor, de manevră, detașare/atașare, proba frânei acestuia, circulația trenului a fost temporizată, ajungând la destinație cu întârziere. O parte din călători au fost preluați de celelalte trenuri aflate în circulație în funcție de parcursul pe care aceștia urmau să își continue călătoria. Cauzele care au condus la defectarea materialului rulant vor fi cercetate în depourile de domiciliu ale mijloacelor de remorcare”.

Și nu este vorba de vreun tren Regio, cu multe opriri pe traseu, pentru a urca și coborî navetiștii, ci de IR 1732, care a plecat din Galați la ora 6,45 dimineața și ar fi trebuit să ajungă la destinația finală, stația Brașov, după cinci ore fără un minut, la 11,44.

Două locomotive s-au defectat. Abia a treia a tractat trenul la destinație

Acest lucru nu s-a întâmplat însă, deoarece pe drum s-au defectat, succesiv, atât locomotiva cu care plecase la tracțiune din Galați, cât și cea care a înlocuit-o pe traseu. Abia a treia locomotivă a reușit să tracteze garnitura până la Brașov, unde a ajuns cu o întârziere de 239 de minute (aproape patru ore), potrivit datelor publice ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Dacă adăugăm timpul regulamentar de mers cu întârzierea, rezultă că trenul a parcurs cei 31 km dintre cele două orașe în nouă ore.

Ultimele Articole