259 de milioane de euro pentru noile trenuri de pasageri din Letonia

Guvernul leton a anuntat alocarea sumei de 259 de milioane de euro operatorului feroviar de pasageri Pasažieru vilciens, in cadrul programului de achizitie a materialului rulant.
Fondurile vor finanta procedura de achizitie privind livrarea a 32 de trenuri electrice noi, dar si serviciile de intretinere si constructia de depouri noi, intre 2019 si 2024.
Costurile totale vor fi anuntate doar dupa finalizarea licitatiei pentru trenuri, iar castigatorul va fi anuntat pana la sfarsitul lui noiembrie, a anuntat Ministrul Transporturilor.
„Aceasta licitatie ofera o noua posibilitate pentru trenuri noi pe reteaua noastra de cale ferata care sa raspunda asteptarilor pasagerilor si cererii viitoare”, a declarat Ministrul Transporturilor, Uldis Augulis.
In 2015, Pasažieru vilciens a lansat licitatia pentru achizitia unor trenuri noi. Talgo, Stadler, CAF si Skoda au fost cele patru companii care au depus o oferta. Una dintre cele mai importante conditii ale licitatiei este ca pretul trenurilor sa fie avantajos, luand in calcul intreaga perioada de operare a vehiculelor de 35 de ani.
Cele 32 de trenuri electrice noi, cu o capacitate de 400-500 de scaune fiecare, vor fi livrate intre 2020 si 2023.
Conform estimarilor, dupa introducerea noilor trenuri in serviciu comercial, numarul calatorilor va creste de la 17 milioane la 25 de milioane pe an.