In 2018 Stadler incepe livrarea metrourilor in Minsk

Stadler Minsk a anuntat ca va furniza Companiei de metrou din Minsk (Belarus) un total de zece trenuri, pana in 2020. Astfel, vor fi livrate sase metrouri cu cate patru vagoane si patru metrouri compuse din cate cinci vagoane. In 2018, va fi livrat si testat primul tren de metrou, compus din cate patru vagoane. Trenurile vor fi construite in conformitate cu specificatiile metroului din Minsk.

Potrivit lui Peter Spuhler, CEO-ul Grupului Stadler Rail, in prezent, se dezvolta partea de proiectare a noului tip de material rulant pentru metroul din Minsk.

Potrivit comenzii adresate, metrourile formate din cate patru vagoane vor avea lungimea de 78,4 metri cu 168 locuri pe scaune iar cele compuse din cate cinci vagoane vor avea lungimea de 97,7 metri cu capacitatea de 212 locuri pe scaune. Noile trenuri de metrou vor intra in circulatie pe Linia 3, in lungime de 17,2 kilometri, intre Zeleny Lug si Kurassovshina. Aceasta urmeaza sa fie inaugurata, pe etape, incepand cu 2019.

Metroul din Minsk informeaza ca testele cu noile trenuri se vor desfasura pe Liniile 1 si 2.

In prezent, Stadler Minsk are o serie de alte proiecte in derulare. Astfel, producatorul de material rulant construieste tramvaie pentru Moscova si Sankt Petersburg. In plus, Stadler Minsk intentioneaza sa furnizeze tramvaie si in Ostrava (Republica Ceha). Un alt proiect major pentru companie, aflat de asemenea in derulare, prevede construirea a 40 de trenuri etajate pentru MAV Start, operatorul national de transport feroviar de pasageri din Ungaria. Aceste trenuri vor avea lungimea de 150 metri, iar productia se va desfasura in proportie de 70-80% in cadrul unitatii cu sediul in Minsk. Fabricarea noilor trenuri pentru Ungaria va incepe in prima parte a anului 2018.

Foto: Stadler Minsk