spot_img
marți, iunie 28, 2022
spot_img

20 de proiecte feroviare depuse in cadrul cererii de propuneri CEF Transport 2018

20 de proiecte feroviare cu o finantare solicitata totala de 180 de milioane de euro au fost inaintate Agentiei Executive pentru Inovare si Retele (INEA) in cadrul cererii de propuneri CEF Transport 2018. Finantarea disponibila pentru aceste proiecte este de 100 de milioane de euro. Au fost depuse 14 proiecte de interoperabilitate feroviara a caror finantare necesara este de 86,7 milioane de euro si 6 proiecte pentru echiparea cu sistemul ERTMS a caror finantare solicitata este de 93.3 milioane de euro.
In total, in cadrul cererii de propuneri CEF Transport 2018, INEA a primit 148 de propuneri de proiecte a caror cofinantare solicitata a fost de 929 milioane de euro, in timp ce bugetul disponibil este de 450 de milioane de euro.
Evaluarea propunerilor va incepe in noiembrie, iar acordurile de garantare pentru candidatii selectati vor fi pregatite incepand cu aprilie 2019.
Aceasta cerere de propuneri acopera obiectivele si prioritatile de finantare care sustin orientarile legislative ale Pachetului al Treilea privind Mobilitatea Curata. Prin urmare, atentia se va concentra pe digitalizarea transportului, siguranta rutiera si multimodalitate.

Ultimele Articole