duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

170 mil euro pentru prima faza a proiectului Liniei 5 de metrou

metrorexCE a aprobat modificarea proiectului major „Linia 5 de metrou, sectiunea Raul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomitei”. Decizia vizeaza esalonarea proiectului in doua faze, prima fiind inclusa in perioada de programare 2007-2013, iar cea de-a doua urmand sa fie finantata in perioada de programare 2014-2020.
Ca urmare a deciziei Comisiei Europene, prima faza a proiectului are o valoare eligibila de aproape 200 de milioane de euro, din care aproximativ 170 de milioane reprezinta cofinantarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regionala. Valoarea totala a proiectului este de peste 480 de milioane de euro.
Linia 5 de metrou va avea o lungime totala de 6,7 km, 10 statii si un depou situat la statia Valea Ialomitei. Data estimata pentru finalizarea intregului proiect este 31 decembrie 2017. Proiectul major face parte din Programul Operational ,,Transport”, Axa prioritara 2 „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem de transport durabil”.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole