spot_img
duminică, aprilie 2, 2023
spot_img

Plăți compensatorii la CFR Marfă. 14.000 lei brut de disponibilizat

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial se va întâlni luni cu oficialii CFR Marfă pentru a discuta situația disponibilizărilor prevăzute în proiectul de buget al companiei pe acest an.

transportul feroviar de marfă

Reprezentanții Federației vor discuta inclusiv sumele compensatorii cuvenite angajaților. În prezent, bugetul prevede o sumă brută de 14.000 lei pe fiecare disponbilizat. Proiectul prevede o sumă totală de 19 milioane lei cu această destinație.

Potrivit liderului sindical Grigore Mare, subiectul a fost discutat anterior și la Guvern însă se vor afla mai multe detalii luni. „Vom cere plăți compensatorii. Vom vedea nivelul acestora”, a spus Mare, fără a preciza nivelul acestora. Proiectul de buget prevede economii de 41 milioane lei în urma disponibilizărilor.

Situația este oarecum complicată și de faptul că  înțelegerile la nivel de ramură au expirat anul trecut și alte contracte nu au fost negociate în perioada pandemiei. (D.C.)

Citește mai mult despre proiectul de buget al CFR Marfă

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, organizează ediţia a IV-a a Târgului de Carieră Feroviară în România în datele de 20-21 aprilie, online.

Angajatori
Colaboratori Parteneri Media
facultatea de transporturi UPB logo CFDP
MAI MULTE DETALII

 

 

 

Ultimele Articole