miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

110 milioane de Euro pentru calea ferată de mare viteză Madrid-Sevilia

Comisia Europeană alocă 110 milioane de Euro din fondurile politicii de coeziune pentru a moderniza calea ferată de mare viteză Madrid-Sevilia și a o face mai fiabilă și mai atractivă pentru călători.
Comisia Europeană a aprobat o finanțare în valoare de peste 110 milioane Euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) pentru modernizarea liniei ferate de mare viteză Madrid-Sevilia din Spania și pentru a garanta că sistemul de transport devine mai inteligent, mai durabil și mai eficient.

Lucrări de modernizare pentru linia de mare viteză Madrid-Sevilia

Acest sprijin va contribui la modernizarea unui total de 435,2 km din infrastructura de 471 km a liniei de cale ferată, asigurându-se că linia îndeplinește standardele europene de interoperabilitate feroviară (furnizarea unei rețele feroviare sigure, fiabile și accesibile) și cerințele stabilite în cadrul rețelei transeuropene de transport (TEN-T).
„Transportul interurban pe calea ferată ar trebui să devină o opțiune mai atractivă pentru pasageri, în special pentru că este un mod de transport mai ecologic. Acest sprijin acordat prin politica de coeziune va ajuta linia de cale ferată să se adapteze celor mai recente specificații de interoperabilitate, contribuind la un sistem feroviar eficient și integrat și deschizând calea pentru rețele și legături feroviare mai modernizate în întreaga Europă. Acest lucru va stimula, de asemenea, activitatea economică în Spania și va reduce emisiile cu efect de seră”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.
Pentru a îmbunătăți calitatea, fiabilitatea și frecvența generală a serviciului, lucrările de modernizare vor include înlocuirea șinelor și vagoanelor învechite, modernizarea podurilor și tunelurilor și adaptarea sistemelor de drenaj.
Clădirile și instalațiile necesare pentru exploatarea liniei vor fi modernizate, iar drumurile de acces vor fi îmbunătățite.
De asemenea, se așteaptă ca îmbunătățirea atractivității serviciului să ducă la trecerea de la transportul rutier și aerian la transportul feroviar, ceea ce va contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole