100 de milioane de lei pentru tramvaiul ieșean, din fonduri UE

26 iunie 2020

Municipiul Iași va beneficia de o finanțare europeană nerambursabilă pentru reabilitarea liniei de tramvai și dotarea cu câteva tramvaie. Valoarea totală a proiectului este de 104,02 milioane lei. 

linie de tramvai din Iași transport public gratuit tramvaiele din Iași proiect de mobilitate urbană

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași-Dancu”, prin Programul Operațional Regional.

Proiectul, în valoare de 104.022.631.88 lei, va fi realizat în 36 de luni și are ca principal obiectiv reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare tramvai pe tronsonul cuprins între intersecția străzilor Vasile Lupu și strada Aurel Vlaicu și limita intravilan a județului Iași.

Ministerul nu precizează care este suma ce va fi pusă la dispoziție din fondurile UE și cât anume va fi asigurat din resurse locale.

Prin proiect, Municipiul Iași va beneficia și de 4 tramvaie moderne alimentate electric și de 8 stații de transport public pentru tramvai, astfel încât va fi creat un sistem de transport public eficient energetic și atractiv care va deservi comunității. (D.C.)