spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

10-12 mai 2022 – Ediția de primăvară a Târgului de Carieră Feroviară în Romania

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină, organizează în perioada 10-12 mai 2022, între orele 9 – 16, în mediul online prin platforma Zoom, ediția de primăvară a Târgului de Carieră Feroviară în România.

Târgul de Carieră Feroviară în România reprezintă pentru persoanele interesate șansa de a-şi începe sau consolida o carieră în acest domeniu, de a intra în contact direct cu angajatorii.

Târgul de Carieră Feroviară în România merge și în Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri

Prima zi a evenimentului, 10 mai, este rezervată webinariilor susținute de instituțiile de învățământ de profil și de companiile partenere.
Reprezentanții celor două facultăți cu specific feroviar, conf. dr. ing. Ilona Mădălina Costea, Decan al Facultății de Transporturi – UPB, respectiv conf. dr. ing. Adrian Burlacu, Decan al Facultății de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB, vor prezenta celor interesați de a urma cursurile de licență, masterat sau doctorat ale acestor facultăți care sunt posibilitățile de a-și asigura pregătirea teoretică și practică și le vor da informații legate de campusul universitar.

În următoarele două zile, 11 și 12 mai, candidații vor avea ocazia de a se afla față în față cu angajatorii, online, având astfel posibilitatea de a susține interviul pentru care s-au programat în prealabil din orice loc s-ar afla, din România sau din străinătate, și de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet, care este compatibil cu aplicația Zoom și care este dotat cu cameră, microfon și boxe/căști.

Pentru că unul dintre obiectivele CFiR îl reprezintă atragerea tinerilor către o carieră în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, această ediție a Târgului de Carieră Feroviară în România se va muta în data de 19 mai în băncile Facultații de Căi Ferate, Drumuri și Poduri – UTCB în cadrul „Zilei Carierei Feroviare dedicate studenților/masteranzilor CFDP”.
Cu această ocazie, instituțiile din acest domeniu, companiile și studenții/masteranzii se vor întâlni pentru a discuta despre ce ar putea fi îmbunătățit la procesul de învățare, dar și pentru ca studenții acestei facultăți să ia contact cu ofertele de carieră care le sunt dedicate.

Cinci companii și-au anunțat deja prezența la Târgul de Carieră Feroviară în România

Printre companiile care și-au anunțat deja prezența la acest eveniment sunt atât companii cu capital de stat, cât și privat, companii care activează în domeniul infrastructurii și suprastructurii, dar și operatori feroviari.

BAICONS IMPEX SRL este o societate comercială cu răspundere limitată, înființată în anul 2001, având ca principal domeniu de activitate proiectare, consultanţă şi supervizare lucrări pentru drumuri, poduri, lucrări de artă, construcții civile şi industriale și căi ferate.

Prin participarea la Târgul de Carieră Feroviară în România, Baicons caută să își completeze echipa de peste 60 de specialiști angajați permanent cu oameni doritori să participe la lucrări de proiectare pentru drumuri, lucrări de artă, căi ferate, construcţii civile, expertize tehnice, consultanţă şi supervizare lucrări atât în Bucureşti, cât şi în ţară.


DB Cargo Romania este un operator feroviar ce asigură servicii de calitate premium, de încredere pentru clienți, viabil economic, sigur pentru angajați și atent cu mediul, printr-o flotă de locomotive și vagoane impresionantă ca număr și performanță, precum și personal motivat și calificat, dispus pe întreaga rețea feroviară din România.

În calitate de angajator de top în Europa, obiectivul principal al DB Cargo este de a menține acest titlu printr-un mediu de lucru ce respectă nevoile individuale și apreciază contribuția fiecarui angajat. În calitate de angajator incluziv, obiectivul companiei este de a menține o balanță echilibrată între angajații cu experiență și cei la început de drum, care pot beneficia de sfaturile experților noștri și se pot dezvolta și forma în cadrul companiei.


Electrificare CFR, filială a Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” S.A., are ca scop asigurarea furnizării de energie electrică către clienți finali racordați la infrastructura feroviară, operatori de transport feroviar, administratori ai infrastructurii feroviare publice sau deținători de infrastructură feroviară privată, întreprinderi feroviare sau altor categorii de consumatori, în limitele stabilite prin licența de furnizare deținută, potrivit reglementărilor în vigoare.
Electrificare CFR, care este mereu atentă la dezvoltarea angajațiilor, conștienți că progresul lor profesional înseamnă și succesul companiei, dorește să recruteze absolvenți ai Facultății de Energetică sau Inginerie Electrică.


ROFERSPED SA este un organizator de transport care oferă o gamă largă de servicii legate de transportul feroviar și servicii de consultanță legate de soluțiile de transport. Compania a luat fiinţă în anul 1997, capitalul social fiind integral românesc, din acesta 91,76 % aparţinând acţionarului principal SNTFM CFR MARFĂ SA, iar 8,24 % aparţinând altor acţionari.


Telecomunicații CFR este o companie cu experiență de peste 20 de ani în domeniu, care furnizează servicii de telecomunicații de cea mai înaltă calitate, bazate pe cele mai noi tehnologii, prin utilizarea echipamentelor de ultimă generație, garantând astfel securitate pentru orice tip de transmisie: voce, imagine și date.
Compania caută o persoană dinamică, înclinată spre tehnologie și dornică sa ȋnveţe, care să devină Tehnician Telecomunicații într-o echipă cu peste 500 de specialiști care asigură funcționarea optimă a rețelei 24/7.


Pentru a asigura succesul demersului de a atrage resursa umană către domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, CFiR colaborează cu instituții de învățământ din toată țara, dar și cu asociații profesionale și patronale, precum Facultatea de Transporturi din cadrul UPB, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri din cadrul UTCB, Universitățile din Craiova și din Pitești, CENAFER, Asociația Inginerilor Feroviari din România – AIFR® și Organizația Patronală a Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR).

De asemenea, CFiR a fost susținută în demersul de promovare a Târgului de Carieră Feroviară în România de către partenerii săi media, Agerpres, Club Feroviar și Jurnalul de Afaceri.

Urmăriți-ne pe site-ul CFiRnewsletter-ul săptămânal și/sau social media: FacebookLinkedinTwitterInstagram pentru a afla noutăți despre toate oportunitățile de Carieră Feroviară în România.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la numarul de telefon 0371 314 475, la adresa de email targ@cfir.ro sau prin chat-ul de pe site www.cfir.ro. Vom răspunde în intervarul orar 9 – 16, de luni până vineri.

 

COMPANII PARTICIPANTE

 

PARTENERI MEDIA

 

PARTENERI CFiR

Ultimele Articole