luni, mai 6, 2024
spot_img

1 miliard de euro pentru cea mai aglomerata gara din Londra

UK busiest railwaysLa 23 martie, Marea Britanie a lansat un program de investitii in valoare de peste 800 de milioane de lire (1 miliard de euro) pentru urmatorii trei ani. Programul are ca scop cresterea capacitatii si imbunatatirea calitatii a peste jumatate de milion de calatorii zilnice. London Waterloo este cea mai aglomerata gara din Marea Britanie si principala statie pentru una dintre cele mai aglomerate linii de cale ferata din tara. Numarul calatoriilor a crescut mai bine de doua ori in ultimii 20 de ani la 234 milioane pe an. Se prefigureaza o crestere suplimentara de 40% pana in 2043.
Aceasta este cea mai mare investitie din ultimii zeci de ani si va facilita o crestere de 30% a capacitatii la orele de varf pana in 2019. Planul include o statie London Waterloo mai mare si mai buna, o noua flota de trenuri Clasa 707 construite de Siemens, peroane mai lungi in 10 statii pentru trenuri mai lungi pe linia Reading, reabilitarea depourilor si unitatilor de intretinere pentru cea mai mare flota de trenuri de pana acum pentru a creste eficienta trenurilor si gradul de punctualitate. Majoritatea imbunatatirilor aduse statiei si infrastructurii sunt finantate de Department for Transport ca parte a Planului de Reabilitare Feroviara de 40 de miliarde de lire al Network Rail de a livra un transport feroviar de calatori mai bun si mai fiabil. Se fac investitii si intr-o flota de 150 de vagoane noi pentru a creste capacitatea pentru calatorii South West Trains.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole