joi, mai 9, 2024
spot_img

GALERIE FOTO Tradiționalul 1 Mai la mare nu este legal. Poliția face controale în gări

Sejurul de 1 Mai la mare nu este legal în perioada stării de urgență, a precizat Poliția Română, care a adăugat că face cobtroale în gări în acest sens.

”Tradiționalul sejur la mare NU este înscris în ordonanțele militare ca motiv de deplasare – pentru binele tuturor, vă rugăm să rămâneți acasă! Polițiștii acționează în Gara de Nord, în trenuri și stații de cale ferată pentru a verifica motivele deplasării celor care călătoresc în această perioadă”, a postat Poliția Română pe contul său de Facebook.

Ulterior, Poliția a revenit cu o altă postare, însoțită de o poză cu plaja din Vama Veche: ” Anul acesta, de 1 Mai, admirăm marea de #acasă. Prin efortul pe care îl facem acum, ne va fi mai bine în curând”.

Și Raed Arafat face apel la români să nu se ducă de 1 Mai la mare

Și secretarul de stat în MAI Raed Arafat a făcut un apel la români să stea acasă de 1 Mai. ”Cei care şi-au calculat, că am citit pe Facebook, că mergem la mare pe 1 mai, mergem şi facem totul de 1 Mai, cum făceam până acum, asta cu siguranţă nu. După 15 mai se vom anunţa măsurile şi se va şti aproximativ pe unde ţintim relaxarea unor măsuri pe partea turistică, dar acum e prea devreme”, a a declarat Raed Arafat joi seară, la Anetna 3.

El consideră că românii ar trebui să-şi petreacă concediile în România, unde pot controla mai bine lucrurile şi nu riscă să fie blocaţi prin aeroporturi aglomerate. ”Oamenii să îşi calculeze că vor face vacanţa acasă. Adică acasă, în România, nu acasă la ei neapărat, dar în România. Şi asta din două motive: este mult mai uşor să lucrezi la acest lucru şi eviţi să stai blocat undeva printr-un aeroport. Doi, este un sprijin pentru industria noastră, care are nevoie de noi acum, în această perioadă. Când va începe şi cum va fi, chiar nu pot să vă spun până nu vedem evoluţia virusului. Însă clar că nu din 1 mai, asta este clar”, a spus el.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole