spot_img
marți, noiembrie 29, 2022
spot_img

Peste 1.000 tone de șină pentru Metrorex au ajuns în Depoul Berceni. Se va monta pe M2

Peste 1.000 de tone de șină pentru Metrorex au ajuns în Depoul Berceni al societății de transport subteran din Capitală, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

șină pentru MetrorexMetrorex a anunțat joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că 18 km de șină de pe Magistralele 1, 2 și 3 vor fi înlocuite la metrou.

Societatea a achiziționat 1.029 de tone de șină, care au ajuns zilele acestea în Depoul Berceni al Metrorex, a precizat societatea. Șina este fabricată în Austria și a fost livrată de Voestalpine.

150 de cupoane de șină pentru Metrorex, de 120 m lungime fiecare

Convoiul cu cele 150 de bucăți a câte 120 m lungime a fost descărcat de către personalul Metrorex și transportat pe amplasament, în zonele unde se va face înlocuirea de șine.

Lucrările de înlocuire a șinei se vor realiza pe timp de noapte, fără afectarea circulației trenurilor cu călători realizată conform graficelor. Operațiunea de refacție a căii de rulare se va derula în primul semestru al anului 2023.

Livrarea de șină nouă pentru calea de rulare de pe Magistrala 2, cea mai circulată a metroului bucureștean, a fost făcută conform contractului subsecvent de furnizare privind achiziția sectorială. Valoarea contractului este de aproximativ un milion de euro și este finanțat din surse proprii ale Metrorex, se mai arată în comunicat.

Ultimele Articole