Škoda Transportation livreaza in Finlanda tramvaie in valoare de 104 milioane euro

Transtech, subsidiara finlandeza a companiei Škoda Transportation, a anuntat detaliile contractului semnat cu Municipalitatea din Tampere. Astfel, contractul prevede achizitionarea a 19 tramvaie ForCity Smart Artic pentru suma de 104 milioane euro. Acordul-cadru include optiunea pentru efectuarea unei comenzi suplimentare, de 46 astfel de tramvaie, acestea urmand a fi livrate in trei transe.

 Consiliul local din Tampere a selectat anul trecut compania Transtech ca ofertant preferat pentru un contract de livrare a 15-20 de tramvaie ce vor circula pe prima sectiune a unei noii linii light rail, aceasta urmand a fi data in folosinta in 2021.

Estimata la un cost de 250 milioane euro, prima sectiune a noii linii va avea lungimea de 15 kilometri, cale dubla. Banca Europeana de Investitii (BEI) sustine printr-un imprumut in valoare de 150 milioane euro construirea liniei light rail din orasul finlandez.

 Tramvaiele bidirectionale, cu podea 100% joasa si compuse din cate trei garnituri, vor avea o lungime de 37 m, cu o capacitate de a transporta un total de 264 pasageri.  Potrivit contractului, Transtech va asigura timp de zece ani mentenanta tramvaielor, fiind inclusa si optiunea extinderii operatiunii de mentenanta pe inca 30 de ani.

Alte stiri