joi, martie 28, 2024
spot_img

BEI finanteaza cu 600 de mil. euro proiectul SNCB de achizitie de trenuri

BelgiaBanca Europeana de Investitii (BEI) a acordat un imprumut in valoare de 600 de milioane de euro companiei SNCB (compania nationala de transport feroviar din Belgia) pentru investitii in modernizarea materialului rulant. Noile trenuri vor oferi calatorilor servicii de transport mai confortabile si mai sigure incepand cu septembrie 2018. Contractul in valoare de 400 de milioane de euro a fost semnat la 31 martie si este o completare la prima transa in valoare de 200 de milioane de euro alocata in decembrie 2016.
Finantarea BEI va acoperi o parte a comenzii plasate de SNCB consortiului Bombardier-Alstom care include furnizarea a 445 de vagoane supraetajate M7, facand astfel posibila retragerea materialului rulant invechit, dar si extinderea serviciilor pentru calatori.
Mai exact, clientii vor beneficia de trenuri noi si confortabile cu scaune mai multe si echipate cu ETCS. SNCB solicita 190,000 de locuri suplimentare pana in 2030, inclusiv 105,000 pana in 2023, in special pentru inlocuirea trenurilor vechi care nu sunt compatibile cu ETCS si cresterea numarului de locuri.
In decembrie 2015, consortiul Bombardier Transportation – Alstom a semnat un contract cadru pentru furnizarea a 1.362 de vagoane supraetajate M7 Cailor Ferate Belgiene (SNCB-NMBS). Comanda totala are o valoare de 3.3 miliarde de euro, din care companiei Bombardier ii revine in jur de 2,1 miliarde de euro, in timp ce partea Alstom se ridica la 1,2 miliarde de euro.
Prima comanda ferma semnata include proiectarea si fabricarea a 445 de vagoane cu o valoare de aprox. 1,3 miliarde de euro. Livrarile pentru aceasta prima comanda vor avea loc intre septembrie 2018 si 2021. Contractul cadru include optiuni pentru pana la 917 vagoane suplimentare.
Fabrica Bombardier din Bruges (Belgia) va furniza 65 de vagoane multifunctionale si 290 de vagoane remorca. Alstom va proiecta si va construi 90 de vagoane cabina motorizate in fabrica sa din Valenciennes (Franta) cu sustinerea centrului sau de excelenta electric si de semnalizare din Charleroi (Belgia). Alstom va dezvolta si va produce si un sistem ETCS nivel 2 pentru a dota intreaga flota.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole